25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) İnşaat Sektörü Komitesi ve Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, 1998'de inşaat sektörüne başladığını belirtti. 2019'dan bu yana ATSO İnşaat sektörü komite başkanlığı yaptığına dikkat çeken Tunç, şu açıklamalarda bulundu:

"Aslen Mardinliyim ve 40 yıldır Antalya'da yaşıyorum. Kendimize yeniliği, sürekli gelişimi ve geliştirmeyi hedef aldık. 2016 yılında Zeren Homes markasını, 2019'da da Ant zeytinyağı Üretimi A.Ş.'yi kurarak EGEYA markasını, 2020 yılında ise TUNÇ Homes markalarını Tunç Group çatısı altında topladık.”

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'da inşaat faaliyetlerini sürdürem Tunç Grup'un son zamanlarda yıldızı parlayan Altıntaş bölgesinde de pek çok projesi olduğunu dile getiren Hasan Tunç, şunları kaydetti:

"Antalyalıları modern ve estetik yapılarla buluşturmayı planladık. Biz projelerimizin her birini kendimizin oturabileceği şekilde yaşanabilir ve olabildiğince kaliteli yapmaya çalışıyoruz. Ben işimi çok seviyorum zaten sevdiğim için yıllardır bu işin içindeyim. En zor şeyin insanların güvenini kazanmaktır. Biz de yaptığımız işlerle, dürüstlüğümüzle insanların güvenini kazandık. Bu paha biçilemez bir değer."

Projeler, projeler 

Döşemealtı'nda Dolce Vita Villa's, Sütçüler'de Kırçiçeği Konutları ve Lotus Royal konut projelerini sürdürürken Antalya'da son dönemlerde ön plana çıkan Altıntaş'ta da Eftelya, Arya Park, Tunç Park, Koçaş Park gibi projeleri olduğunu belirten Tunç, şu ifadeleri kullandı: 

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

“Yeni projelerimizin büyük çoğunluğunun Altıntaş bölgesinde olmasının nedeni Kırcamii imar planının iptal edilip, bu bölgenin havaalanına, Lara plajlarına, Kundu oteller bölgesine yakın olması bu bölgeyi oldukça cazip kılıyor. Altıntaş bölgesi, Konyaaltı Konaklar bölgesi gibi oldukça lüks projelerinin yapılacağı daha doğrusu Antalya'nın en iyi konut projelerinin yapıldığı bir yer olacak.”

İnşaat sektöründe fiyatlar artıyor 

İnşaat sektörünün şu anda yaşadığı sorunun malzeme fiyatlarındaki fahiş fiyatlar olduğuna dikkat çeken Hasan Tunç, şunları kaydetti:

“Bizim geçtiğimiz günlerde almak zorunda kaldığımız bir karar oldu. İnşaat malzemelerinin artan fahiş fiyatlandırmalarına karşı iş durdurma kararı almıştık. Haksız ve gereksiz yere yapılan zamların önüne geçilmesi için mücadeleye devam ediyoruz. Bizim sektörde yapılan her zam yüzlerce iş kolunu etkilemektedir. Eğer böyle zamlar devam ederse ev alımı zaten zorlaştı halkın büyük bir kesimi için çok daha zor olacaktır. Konut satın almak zorlaştığından kiraya talep arttı ve kiralık daire bulmak zorlaştı. Bu durumda ev kiraları da çok fazla yükseldi. Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde artan konut fiyatları ve kiralara çözüm, kredi faizlerinin düşürülmesi, döviz kurlarının düşmesi ve fahiş fiyat zamlarının engellenmesidir."

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Halkın konut sorununa çözüm bulunmalıdır

Ekonomik şartların ağırlaştığı bir dönemde ayakta kalmanın önemli olduğunun altını çizen Hasan Tunç, sözlerini şu şekilde bitirdi: 

"Konut satılmazsa ev alamayan aileler, yükselen kira fiyatlarından dolayı kiralık daire bulamayan ailelerin, öğrencilerin durumu nasıl olur? İnsanların en temel hakkı olan barınma haklarından olmaması gerekir. Düşünsenize bir yılda yüzde 100 fiyat artışı olur mu? Hükümetimizin bu sorunları görmesi ve halkın sorunlarını çözmesi gerekmektedir. Temennim bu sorunların en kısa zaman da çözülmesidir biz elimizden geleni yapıyoruz. Bizim için önemli olan böyle günlerde pes etmemek, istikrarlı bir şekilde ayakta durmaktır."

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!


 


Geri Dön