25 / 04 / 2024

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.



Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, uzun bir süreden beri inşaat sektörünün krizle karşı karşıya olduğunu, sektörde 5 sene bu yana her geçen gün karlılık oranının gerilediğini belirtti. Dünya Gazetesi'nden Esra Köksal Tarı'nın haberine göre; Antalya'da inşaat satış fiyatlarının oturmadığına dikkat çeken Sert, bazı kentlerdeki inşaat sektöründeki metrekare birim satış fiyatlarının Antalya'nın daha da üzerinde olduğuna dikkat çekti. Doğası, denizi ile dünyanın en güzel şehri şeklinde belirtilen Antalya'nın satış fiyatlarının daha da değerli olması gerektiğini öngördüklerini dile getiren Atılgan Sert, şöyle konuştu:

"Satış değerinin yükselmesi içinde vatandaşın alım gücü yükselmeli. Antalya'da fiyatların her geçen gün arttığını düşünüyorum. Bunların birinci sebebi inşaat maliyetlerine gelen zamlar. Geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdığınız zaman aynı malzemelerde yüzde 110 gibi artan fiyat artışları var. Her geçen gün şartlar zorlaşıyor. Müteahhitlik, gelir kazanç noktasına baktığımızda birçok sektörün altına düştü.”

Antalya nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

insanların inşaat sektöründeki malzeme satış fiyatından etkilenmemek için alım gücünün yükselmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Sert, ekonomik krizin sektörü de derinden etkilediklerine dikkat çekti. İnsanların alım gücünü yükseltmeye yönelik adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Sert, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Demir, çimento, sunta, MDF, cam ve akabinde birçok inşaat malzemelerinde ortalama yüzde 100'ün üstünde bir maliyet artışı oldu. Bunların içerisinde yüzde 200-300 olan artışlarda var. Çözüm yolu bulabilmek için de birçok mücadele verdik. Çimento tonda 120 TL bandından başlayan ve bugün gelindiğinde 450 TL bandına dayanan bir fiyatla karşı karşıyayız. Çimento bizim ana kalemlerimizden bir tanesi. İthalatın azaldığı, ihracatın arttığı bir yapıda olmak istiyoruz. Üretim endeksli bir ülke olmalıyız. Maalesef bazı malzemeler de yurtdışına bağımlı bir haldeyiz.”

Antalya nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Yeni cazibe merkezi 

Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çeken Atılgan Sert, sözlerini şöyle bitirdi:

"Aksu Antalya'da bir Konyaaltı kadar değerli bir bölgemiz. Tarım bölgesi olmasından ve imara geç açılmasından dolayı bir türlü istenilen cazibesini yakalayamamıştı ancak son dönemlerde Altıntaş tekrardan imara açıldı ve güzel projelerimiz başladı. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Altıntaş gelecek vadeden bir bölge. Yatırımcılarımızın bu bölgeye yönelmesini istiyoruz. Altıntaş konumu gereği denize, şehre ve havalimanına çok yakın ve o bölgede büyük arsalar var. Sizin kumaşınız ne kadar büyükse ve ne kadar verimliyse, terzi de bilinçliyse çok güzel bir ürün elde edersiniz. Altıntaş'ın da bu konuda arsaları çok düzgün. Altıntaş bölgesini bir Konyaaltı olmaya aday olarak görüyorum. Bu bölge Aksu'nun mevcut konumunu 2 katına çıkartır diye tahmin ediyorum."

Türkiye'de konut kiraları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Ev fiyatlarında hangi il şampiyon oldu?


Geri Dön