28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü, konut yatırımlarının artmasını bekliyor!

İnşaat sektörü, konut yatırımlarının artmasını bekliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), milyonlarca kişinin merakla beklediği “Hazır Beton Endeksi” 2021 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), merak edilen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Eylül Ayı Raporu’nu resmen açıkladı. 2021 yılı Ağustos'tan sonra Eylül'de de  faaliyette bir yükseliş görüldü. Raporda yer alan bilgilere göre, faaliyette görülen bu harekete rağmen Beklenti Endeksi son bir ayda azaldı. Yine açıklanan verilere göre, uzun dönemli toparlanmanın göstergesi olan Güven Endeksi ise Eylül'de eşik değerin hemen altında bir değer aldı.

Beklenti ve Güven Endekslerindeki düşüşe rağmen açıklanan verilere bakıldığında Hazır Beton Endeksi’nin eşik değerin üzerinde tutunmasının sebebi Faaliyette görülen yükseliş olarak belirtildi.

İnşaat sektörü, konut yatırımlarının artmasını bekliyor!

2021 eylül'de bütün endeksler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrasında ülke ekonomisinde toparlanmanın etkilerinin görüldüğü geçen sene Eylül'e oranla düşük göründü. Geçen sene görülen konut talebinin bu sene ortaya çıkmaması sebebiyle bütün endekslerdeki yıllık değişim negatif tarafta kaldı.

Raporun sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “THBB olarak her ay gerçekleştirdiğimiz Hazır Beton Endeksi yalnızca hazır beton sektörü perspektifinden değil, inşaat sektörünün geneli açısından da durumu yansıtması yönüyle sektörün öncü göstergelerinden biri konumundadır. Üçüncü çeyrek verileri ile inşaat sektörünün yoluna devam ettiği ancak sektörün potansiyelini bu yıl hâlen gösteremediği anlaşılmaktadır. Sektör oyuncularının ekonomiye olan güvenlerinin ve geleceğe yönelik beklentilerinin olması gereken seviyenin altında olması, üzerinde önemle durulması gereken bir noktadır.” dedi.

İnşaat sektörü, konut yatırımlarının artmasını bekliyor!

Sektörün yola devam etmesi için konut yatırımına olan mevcut ilginin artması gerekli

İnşaat sektörünün güveni en hızlı zayıflayan, buna karşılık normalleşmesi en çok zaman alan sektör olduğunu dile getiren Yavuz Işık “Ekonomik gelişmelerden ve başta faiz olmak üzere makro değişkenlerden ani bir şekilde etkilenen inşaat sektörünün kısa zaman içinde yoluna devam etmesi için konut yatırımına olan mevcut ilginin artması gerekmektedir. Bu noktanın cazip hâle getirilmesine yönelik her türlü kamusal girişim sektör açısından kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

2021 Eylül'de 147 bin 143 konut satıldı!


Geri Dön