29 / 03 / 2024

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine en yüksek teklif 2 milyar 671 milyon dolar!

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine en yüksek teklif 2 milyar 671 milyon dolar!

Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat - Kalyon İnşaat, Ortak Girişim Grubu, Limak, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ve Konya Şeker arasında geçen yarışın galibi IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş oldu...



Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 671 milyon dolarla IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığındaki ihalenin elemeli turlarında Park Holding AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ ve Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ elendi. 

İhalede 2 milyar 355 milyon dolar başlangıç tutarı ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla geçilen açık artırmaya, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ katıldı.


Açık artırmada sırasıyla Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. Açık artırmada en yüksek teklifi, 2 milyar 671 milyon dolarla IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi. 


İhalenin açık artırma bölümünü, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının karşısında eylem yapan işçilere destek veren ve aralarında İzzet Çetin ile Süleyman Çelebi'nin bulunduğu bir grup CHP milletvekili ile MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da izledi. 




Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi 




Geri Dön