18 / 04 / 2024

kemerköy termik santrali

kemerköy termik santrali

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Milas Belediyesi'ne 10.5 milyonluk emlak vergisi şoku!

Danıştay, Ören Belediyesi'nin Kemerköy Termik Santrali'nden 2007'den 30 Mart 2014'e kadar aldığı emlak vergisini geri ödemesine hükmetti. Büyükşehir yasasından sonra Ören Beldesi mahalleye dönüştüğünden 10.5 milyon liralık borç Milas Belediyesi'ne kaldı

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine en yüksek teklif 2 milyar 671 milyon dolar!

Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat - Kalyon İnşaat, Ortak Girişim Grubu, Limak, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ve Konya Şeker arasında geçen yarışın galibi IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş oldu...

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine 6 talip!

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için Park Holding AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat-Kalyon İnşaat, Limak İnşaat, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ile Konya Şeker başvuru yaptı....

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerine 6 talip!

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için Park Holding AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat-Kalyon İnşaat, Limak İnşaat, Elsan Elektrik Gereçleri, IC İçtaş ile Konya Şeker başvuru yaptı

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 6 firma başvurdu!

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesinin başvuruları 10 Nisan'a kadar sürecekti. Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 6 firma başvuruda bulundu

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

İZDEMİR Termik Santrali'nin ÇED raporu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İZDEMİR'in termik santral projesi için 7 yıl önce verilen ÇED olumlu raporunu İzmir 2. İdare Mahkemesi iptal etti.

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Bursa Demirtaş Termik Santrali'ne ikinci kez durdurma!

Bursa 2’nci İdare Mahkemesi, Demirtaş'ta yapılmak istenen termik santral hakkında ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı aldı. Proje çevreciler, akademik odalar ve bölge sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

kemerköy termik santrali Haberi

kemerköy termik santrali

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, "Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Kemerköy Termik Santralinin, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait Yeniköy Termik Santrali'nin ve Yeniköy Linyitleri İşletmesi (YLİ) tarafından kullanılan taşınırların, santraller tarafından kullanılan taşınmazların, YLİ'nin üzerinde bulunduğu taşınmazların ve YLİ tarafından kullanılan taşınmazların ilgili maden ruhsatları ve kapsadıkları maden sahalarının 2.671 milyar dolar bedelle IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ tarafından ihale şartnamesi hükümleri doğrultusünda kurulan Yeniköy Kemerköy Elektrik ve Kemerköy Liman Hizmetleri'ne satış ve devrine ilişkin sözleşmeler 23 Aralık tarihinde imzalanmıştır" dendi. Kemerköy Termik Santrali'nin üç ünitede toplam 630...