29 / 03 / 2024

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 6 firma başvurdu!

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 6 firma başvurdu!

Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesinin başvuruları 10 Nisan'a kadar sürecekti. Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için 6 firma başvuruda bulundu



Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi sonuçlandı. Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için daha önce 24 Ocak olarak duyurulan, ancak ekonomideki gelişmelerin ardından uzatılan son teklif verme süresi 10 Nisan'da tamamlandı.


Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için geçici teminat tutarın 60 milyon dolar olarak belirlenmişti. 


İşte yapılan açıklama: 


Özelleştirme kapsam ve programında bulunan; Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait; Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait; Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar, Yeniköy Linyitleri İşletmesi’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ile Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların “Satış” yöntemi ile İlgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirme ihalesine 10.04.2014 tarih, saat 17:00’ye kadar başvuran katılımcılar aşağıda belirtilmiştir.

 

 

Önyeterlilik ve Teklif İçin Başvuran Katılımcılar:

 

1.      Park Holding A.Ş.

2.      Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.  –Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu

3.      Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

4.      Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

5.      IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

6.      Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.

 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön