23 / 04 / 2024

Adıyaman'da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Adıyaman'da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk olarak toplama 66 binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle Ekim 2020 tarihinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde , Mara, Musalla ve Ulucami mahallelerinde projenin uygulanacağı 60 hektarlık alanın birinci etabı olan 8,5 hektarlık bölümde yıkım işlemleri gerçekleştirilecek.

Adıyaman da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk yıkımın gerçekleştirildiği Mara Mahallesi'nde güvenlik önlemleri alınırken bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. İlk etap proje dahilinde 147 hak sahibi ile görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlanan 66'sının evleri yıkılacak. Bu arada, diğer hak sahipleri ile görüşmeler de sürüyor.

Birinci etap kapsamında 21 blokta 158 adet 2 oda 1 salon, 326 adet de 3 oda 1 salon konut yapımı hedefleniyor. Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yıkımı başlanan alanda yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu dile getirdi.

Adıyaman da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Bu sebeple kentsel dönüşümün önemli olduğunu dile getiren Kılınç, "Mağduriyetlerin oluşmaması için yıkım başladığı andan itibaren anahtar teslimine kadar kira desteği verilecek." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 


Geri Dön