23 / 04 / 2024

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.



İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta bulunan eski maliye ve öğretmen lojmanı olarak kullanılan, depremden sonra tamamen terk edilen ve ‘Hayalet bina’ olarak adlandırılan binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.Yapımına 1980’li yıllarda apartman olarak başlanılan, daha sonra bitirilemeyince 1988 yılında maliye ve öğretmen lojmanına çevrilen bina 17 Ağustos Gölcük depreminden sonrası hasarlanınca tamamen terk edilmiş hale geldi. Bina, bu halinde aradan geçen 17 yıldır bölge için tam bir ‘tehlike’ üreten, hayalet yapı durumunda.


HUKUKİ SÜREÇ DE UZAYINCA

Toplamda 42 dairenin bulunduğu bina için daha sonraki süreçte yıkım kararı alındı. Fakat mahkeme süresinin uzaması nedeniyle bina büyük ölçüde tahrip edildi. Bina altında bulunan 3 şahıs dükkânının sahipleriyle de anlaşmanın uzun sürmesi nedeniyle bina, yılarca madde bağımlılarının kullandığı terk edilmiş bir bina olarak anıldı. Mahalle sakinlerinin ve binanın tam önünde bulunan parka çocuklarını getiren ailelerin şikâyetleri üzerine 2012 yılında İzmit Belediyesi'nce bina girişi ve zemin kattaki dükkânlar duvar örülerek kapatıldı. Mahalle içinde kötü bir görüntüye neden olan binanın yakın zamanda yıkılacağı öğrenildi. Mahalle muhtarı Oğuz Bayraktar, yaptığı açılamada “Öncelikle 2012 yılında İzmit Belediyesince bina girişlerinin kapatılması nedeniyle teşekkür ederiz, en kısa zamanda Mahallemizin ortasında bulunan bu metruk binanın kaldırılmasını yetkililerden rica ediyoruz” dedi.


Özgür Kocaeli


Geri Dön