24 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji projesine 50 bin TL ödül!

Yenilenebilir enerji projesine 50 bin TL ödül!

Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), TÜBİTAK himayesinde, Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretimi ve Su Verimliliği kategorilerinde girişimcilere ve KOBİ'lere yarışma formatında destek verecek.



Global Cleantech Innovation Programme (GCIP), TÜBİTAK himayesinde, Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretimi ve Su Verimliliği kategorilerinde girişimcilere ve KOBİ'lere destek vermek üzere Türkiye'de yarışma formatında faaliyet göstermeye başladı. 


2011'de Güney Afrika Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (TIA) ve UNIDO'nun işbirliğiyle başlayan program Tayland, Rusya, Malezya, Pakistan, Hindistan, Ermenistan'da mevcut. 


Hedefleri arasında Girişimcilerin iş kurma süreçlerinin başlatılmasıyla, Girişimcilerin özel sektör temsilcileri, risk sermayesi, ve melek yatırımcılar ile buluşması olan programa bu sene Türkiye'de 236 başvuru oldu. 


Final etkinliği ve ödül töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın teşrifiyle 24 Ekim'de gerçekleşecektir. 


Ulusal birinci 13-16 Kasım tarihlerinde Silikon Vadisi'nde düzenlenecek Global Forum'da ülkemizi temsil edecektir aynı zamanda 50 bin TL ile ödüllendirilecektir.


Sabah




Geri Dön