19 / 04 / 2024

Yenilenen AKM’ye İstanbul’un ihtiyacı var!

Yenilenen AKM’ye İstanbul’un ihtiyacı var!

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, yenilenen AKM porjesi ile ilgili olarak ''Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.



Akşam Gazetesi'nden Tuba Kalçık bugünkü ''hayata dair'' sayfasında ünlü yönetmen Derviş Zaim ile gerçekleştirdiği röportajını yayınladı. 

 

AKM projesi bitirilince Taksim’in çehresinin olumlu manada değişeceğini söyleyen ünlü yönetmen Derviş Zaim, “Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.

 

1-) Yeni bir film projeniz var mı? 
Filmlerimde yeni bir bölüme geçiyorum artık. Gelenekle ilgili bir sanatın veya sanatçının merkezde alındığı film tarzında olmayacak yeni filmim. Şu son dönemlerde gelenek dairesinde yaptığım filmlerden çok farklı bir proje olacak. Doğayla ilgili filmler kümesinden sonra yeni bir film gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sene çekmeyi planlıyorum. 

 

2-) Konu mimariden açılmışken Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde yeni AKM projesini tanıttı. Siz projeyi nasıl buldunuz? 

Taksim ve AKM söz konusu olduğunda herkesi tatmin eden bir karar belirmesi biraz zor olabiliyor. 

 

İnsanlar da olumlu
Yine de AKM’yi yapan mimar Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlunun bu projeyi hayata geçirmesini de olumlu buluyorum. Umarım insanların kalbini ve aklını fethedebilecek bir eser olur. AKM projesi bitirilince Taksim’in çehresinin olumlu manada değişeceği söyleniyor. Söylendiği gibi birçok alanda işlev görecek, insanların benimseyebileceği bir kültür ve sanat merkezi ortaya çıkarsa mutlu olacağım. Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var çünkü. Gördüğüm kadarıyla genel olarak insanlar bu projeye olumlu yaklaşıyorlar. 


Geri Dön