26 / 04 / 2024

Yenilenen binaların değeri 20 milyon dolara yükseldi!

Yenilenen binaların değeri 20 milyon dolara yükseldi!

Century21 Academy Merter'in Yöneticisi Mehmet Sandıkçıoğlu, bölgedeki eski yapıların yerini yavaş yavaş yenilerine bırakmaya başlamasıyla çok eski bir yerleşim merkezi olan Merter'de fiyatların daha da artmaya başladığını söyledi...



Çok eski bir yerleşim merkezi olan Merter'in özellikle sunduğu ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih edildiğini kaydeden Century21 Academy Merter'in Yöneticisi Mehmet Sandıkçıoğlu, bölgedeki eski yapıların yerini yavaş yavaş yenilerine bırakmaya başlamasıyla bölgedeki fiyatların daha da artmaya başladığını söyledi. Bunun yanı sıra Merter'de tekstil alanında yapılan yatırımlarında bölgenin yıldızının parlamasına etkili olduğunu aktaran Sandıkçıoğlu, "Laleli ve Osmanbey'e göre fiyatların uygun olması ve havaalanına yakınlık nedeniyle yabancı alıcıların daha fazla ilgi gösterdiği bir bölge oldu. Bu da ticari gayrimenkulde fiyatları yükselten bir Unsur oldu. Merter'de üst katları atıl kalan yüksek katlı çarşı tipi yapılar Güngören belediyesi tarafından yıkılarak yerine üç katlı müstakil binalar yapılıyor. Bu da bölgede yenileşmeyi beraberinde getirdi ve 1.5yıl önce Merter'in en kıymetli yerinde yer alan 140 metrekarelik bir parsel üzerinde kurulan bir bina 6 milyon dolara satılırken, yenilme sonrası fiyatı 20 milyon dolara çıktı.
Yerine 6 veya 12 dükkanlı mağazalar yapılıyor. Dükkanların her birinin fiyatı ise ortalama 3 milyon dolar" dedi. Sandıkçıoğlu, bölgenin son zamanlarda ticari şekilde geliştiğine dikkat çekti.


Dünya

Geri Dön