29 / 03 / 2024

Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek?

Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek?

2 milyon 400 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde serbest bölgeler yer alacak. Toplam 12 ülkenin serbest bölgesi olacak projedeki serbest bölgelerde restoran ve home ofisler bulunacak.



Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekarelik Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alan havalimanına ayrılmış durumda. 


Kanal İstanbul'un da yer alacağı projenin toplam maliyeti 50 milyar lira olarak belirlendi. 167 milyon metrekare imar parsel alanına sahip projede 108 milyon metrekare yollardan oluşacak. 


2.4 milyon kişinin yaşayacağı projede; 10 köprü, teras evler, 460 gökdelen, apartmanlar, villalar, 8 şeritli yollar,marinalar, otel, kültür merkezi ve 210 bin araç kapasiteli otopark bulunacak. 


Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek?

Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek sorusunun yanıtı her kısım için o ülkenin vatandaşı olarak belirlendi. O ülkeler arasında Japonya, Çin, Hindistan, Türkiye, Almanya, İran, İspanya, Fransa, Tayland, İtalya, Brezilya ve Amerika olarak belirlendi. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Yenişehir deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek?



Geri Dön