05 / 12 / 2025

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'den Kuşadası ve Germencik için 6 şiddetinde deprem uyarısı geldi!

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'den Kuşadası ve Germencik için 6 şiddetinde deprem uyarısı geldi!

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Kuşadası ve Germencik'te deformasyonla ilgili gerilmelerin küçük bir bölgede sürtünme direncini aşması sonucu bölgesel bir kayma oluştuğunu söyleyerek 6 şiddeti civarında deprem oluşabileceğini söyledi.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Balıkesir-Sındırgı'da 3.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bugün saat 08:29'da meydana gelen depremin derinliği 9.27 km olarak kaydedildi.

Balıkesir'de meydana gelen depremlerin ardından Yer Bilimleri Uzmanı Serkan içelli Kuşadası ve Germencik'i işaret ederek deprem uyarısında bulundu. İçelli ''Kuşadası ve Germencik'de  Deformasyonla ilgili gerilmelerin küçük bir bölgede sürtünme direncini aşması sonucu bölgesel bir kayma oluşuyor'' diyerek, 5,0/6,0 civarında depremlere müsait kırıklar olduğunu aktardı.

Deprem yorumları ile dikkatleri üzerine çeken İçelli, Kuşadası ve Germencik için sosyal medya hesabı X'ten uyarıda bulundu. İşte Serkan İçelli'nin o paylaşımı...

Serkan İÇELLİ @sismikveri

#izmir #aydın

''Kuşadası ve Germencik'de  Deformasyonla ilgili gerilmelerin küçük bir bölgede sürtünme direncini aşması sonucu bölgesel bir kayma oluşuyor.

Bugün ögle saatlerinde başlayan sismik aktivite 2020 Sisam depremin gerilim dağılımından kaynaklı olarak genişleyerek depremler üretmeye devam ediyor.

Volkanik Kayaçların İzotropik davranışı ve diğer kayaçların elastik Anizotropi farklılıklarından dolayı doğrultu atımlı kırıkların  büyük menderes grabenindeki (Germencik) normal fayları da çalıştırmaya başladığını görüyoruz.
5,0/6,0 civarında depremlere müsait kırıklar mevcut.''

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli Balıkesir için uyardı! Daha büyük deprem gelebilir! 
'Sındırgı, Marmara'ya ışık tutuyor' diyen Prof. Dr. Osman Bektaş'tan deprem açıklaması!

 


Geri Dön