29 / 03 / 2024

Yeşil bina konsepti yaygınlaşacak!

Yeşil bina konsepti yaygınlaşacak!

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Başkanı Cem Sava, "Enerji verimliliği ve konfor bilincinin artması ile sektöre talepler de artarak devam edecek. Yeşil Bina konsepti yaygınlaşacak." dedi.



KALİFİYE eleman avına çıkan iklimlendirme sektörü, düzenlediği toplantı ile 500'e yalan genç mühendis adayıyla buluştu. İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen toplantı ile Türkiye iklimlendirme endüstrisinin geleceğine yön verecek nitelikli iş gücüne özel sunumlar yapıldı. İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sava toplantıda yaptığı sunum ile sektörün gelişime açık olması nedeniyle pek çok yabancı yatırımcının tercihi olduğunu kaydetti. Savcı, sektörün geleceğine ilişkin görüşlerini şöyle özetledi: "Enerji verimliliği ve konfor bilincinin artması ile sektöre talepler de artarak devam edecek. Yeşil Bina konsepti yaygınlaşacak. Çevre ve temiz hava, iç hava kalitesi bilinci artacak. Tüm bu gelişmeler sonucunda iklimlendirme sektörü hızla gelişerek geleceğin en önemli sektörü olacak."  Savcı, genç mühendis adaylarına iklimlendirme sektöründeki istihdam pozisyonları hakkında da bilgi verdi. 


Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı, Başkanı Vural Eroğlu ise sunumuna makine ve mühendislik tanımı ile başladı ve makinelerdeki enerji-ısı ilişkisini, insan solunum sistemine bağlayarak, iklimlendirme-havalandırma sistemlerinin insan sağlığı ile ilişkisinin önemini anlattı. İklimlendirme endüstrisinin tarihsel gelişim sürecinin temel kilometre taşlarını  vurgulayan Eroğlu, sanayinin 4.0 evresinden, bir biri ile haberleşen ve otomasyon entegrasyonlu sistemlerden ve son olarak da ISKAV'ın sektöre  kazandırdığı katma değerden bahsetti. 


Sözcü


Geri Dön