29 / 03 / 2024

Yeşil GYO 6 aylık finansal bilgilerini yayınladı!

Yeşil GYO 6 aylık finansal bilgilerini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.



Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 6 aylık kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, özkaynak değişim tablosunun ve nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının raporlarını yayınlamıştır.


Yeşil GYO Açıklama:


ARA DÖNEM FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI DENETİM RAPORU


Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na;


Giriş


Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi ("Şirket")'nin ekte yer alan 30 Haziran 2015 tarihli finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, özkaynak değişim tablosunun ve nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetinin ve diğer açıklayıcı dipnotlarının sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Şirket Yönetimi, söz konusu ara dönem finansal bilgilerin Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standatları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standardı 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama" Standardına ("TMS 34") uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.


Sınırlı Denetimin Kapsamı


Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşur. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartları'na uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.


Sınırlı Olumlu Sonucun Dayanağı


30 Haziran 2015 tarihi itibariyle Şirket'in finansal tablolarında finansman gelirleri olarak yer alan 21.927.262 TL tutarındaki faiz gelirlerinin 21.727.616 TL'si Şirket'in ilişkili taraflarından olan Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret A.Ş., Yeşil Global İnşaat Turizm Otelcilik A.Ş., Online Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Ticaret A.Ş. ve Zincir Yapı A.Ş.'ye verilen avanslar için hesaplanan adat gelirlerinden (sırasıyla; 19.249.499 TL, 2.131.723 TL, 23.789 TL ve 322.605 TL olmak üzere toplam 21.727.616 TL) oluşmaktadır. Sözkonusu tutarın toplam 15.940.802 TL'si önceki yıllarla ilgili adat gelirleri olup (2011-2014 yılları) cari yılın faaliyet sonuçlarında muhasebeleştirilmiştir. 


Önceki paragrafta sözü edilen önceki yıllara ait adat gelirleri ait oldukları yılların faaliyet sonuçlarında muhasebeleştirilseydi, buna göre ekli finansal tablolarda dönem net karının ve toplam kapsamlı gelirin 15.940.802 TL azaltılarak sırasıyla 11.568.338 TL zarar ve 11.579.075 TL zarar olarak, geçmiş yıllar zararının ise 15.940.802 TL arttırılarak 11.648.426 TL kar olarak raporlanması gerekecekti. Bu hususun toplam aktif ve toplam özkaynaklar üzerinde ektisi bulunmamaktadır.


Sınırlı Olumlu Sonuç


Sınırlı denetimimize göre "Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı" paragrafında belirtilen hususların etkileri hariç olmak üzere, ekte yer alan ara dönem finansal bilgilerin, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi' nin 30 Haziran 2015 tarihi itibarıyla finansal durumunun, finansal performansının ve aynı tarihte sona eren altı aylık döneme ilişkin nakit akışlarının Türkiye Muhasebe Standartları'na uygun olarak, doğru ve gerçeğe uygun bir görünümünü sağlamadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.


Sonucu Etkilemeyen, Dikkat Çekilmek İstenen Husus


İlişikteki finansal tablolarda, detayları "Portföy Sınırlamalarına Uyumun Kontrolü" başlıklı Not: 42'de açıklanan ve SPK'nın II-14.1 "Sermaye Piyasası'nda Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca finansal tablolardan türetilmiş özet bilgiler niteliğinde olan bilgiler, SPK'nın 28660 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan III-48.1 sayılı "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği" nin portföy sınırlamalarına uyumunun kontrolüne ilişkin hükümleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Şirket Yönetimi tarafından, portföy sınırlamalarına uyum hesaplamalarında Tebliğ'in 24. Maddesinin "a" bendinde yer alan "Gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine ve gayrimenkule dayalı haklara aktif toplamının en az %51'i oranında yatırım yapmak zorundadırlar" sınırlaması Not: 15'de yer alan Innovia Projesi için verilen toplam 157.700.265 TL avans tutarı ve 118.524.784 TL gayrimenkul alımı avansı dahil edilerek hesaplanmıştır (31.12.2014: 85.986.199 TL Innovia Projesi Avansı ve 106.373.226 TL gayrimenkul avansı). 



GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş.

An Independent Member of BAKER TILLY INTERNATIONAL 



Dosya için tıklayınız tıklayın



Geri Dön