26 / 04 / 2024

Yeşilköy'e yapılacak bungalov evlerin ihalesi iptal!

Yeşilköy'e yapılacak bungalov evlerin ihalesi iptal!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Florya Eğitim Tesisleri’nde Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç’ten ithal edilecek çam ağaçları ile yapmayı planladığı bungalovlar için açtığı ihaleyi iptal etti.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Yeşilköy sahiline yapmayı planladığı 7 adet bungalov için 8 Mayıs 2018 tarihinde açtığı ihale, teknik şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edildi. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, DHMİ, ihale şartnamesinin “Yapılacak İşler” bölümünün “Ağaçlar” kısmında “Bütün görünen ağaçlar fırında kurutulmuş, nem oranı uluslararası standartlarda olan (nem oranı idare tarafından kontrol edilecektir) (Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç) ithal çam olacaktır” maddesinin yer aldığı belirtildi.

REKABET DARALTICI BİR HALDE

Bu maddenin, yerli isteklilerin katılımıyla yerli malı teklif edilmesini engelleyici ve rekabeti daraltıcı yönde olduğu açıklandı. Kamu alımları alanında ulusal politikalara uyum sağlanmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çekilerek ihalenin iptaline karar verildiği de belirtildi.

YEŞİLKÖY SAHİLİNE YAPILACAK

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, 3. Havalimanının açılmasının ardından taşınacak olan Atatürk Havalimanı'na bağlı Florya Eğitim Tesislerinin de yer aldığı araziye 7 tane bungalov yapmak üzere ihaleye çıkmıştı. Bungalovların yapılacağı arazi imar planlarında “Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesis Alanları” olarak işaretlendi. Boş olan ve Yeşilköy sahilinde kalan araziye yapılacak olan turistik amaçlı bungalovlar için Sibirya, Finlandiya, Ukrayna ve İsveç'ten ithal edilecek çam ağaçları kullanılacaktı.


Geri Dön