25 / 04 / 2024

Yıkılacak lojmanlara ısı yalıtımı yaptırılıyor!

 Yıkılacak lojmanlara ısı yalıtımı yaptırılıyor!

TBMM kampusunda yıkılacak olan ve bürokratların oturduğu lojmanlara 2 ay öncesinden ısı yalıtımı yaptırıldığı belirtildi.



TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, önceki gün Meclis kampusunda bulunan lojmanların yıkılacağını açıkladı. Neziroğlu, askeri lojmanlarla başlayacak yıkımın bürokratların oturduğu lojmanlarla devam edeceği ve yıkım işinin yasama yılı sonuna kadar süreceğini söyledi. Toplam 9 bloktan oluşan lojmanların yerine yeni bina yapılmayacağı, yeşil alan düzenlemesi olacağı açıklandı.


Askeri lojmanda yıkım başlarken, hemen yanında bulunan ve bürokratların oturduğu lojmanlarda ise ısı yalıtımı çalışması devam ediyor. Yıkılacak lojmanlara ısı yalıtımı yapılıyor olması CHP’de tepkiye yol açtı.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İnce, şu soruları sordu:


- Meclis bürokratlannın oturduğu 5 blok 63 lojman için şu anda devam eden ısı yalıtımı işi için ne kadar para harcan¬mıştır? Bu iş için ihaleye çıkılmış mıdır?


- Yıkılacağı açıklanan binalarda ısı yalıtımı işi devam ederken, binaları yıkmaya hangi gerekçeyle karar verilmiştir?


- Madem yıkacaktınız neden ısı yalıtımı yaptırıyorsunuz?


Saliha ÇOLAK /  Habertürk 



Geri Dön