28 / 03 / 2024

Yıl sonuna kadar Araplar'a 10 bin konut satılmış olacak!

Yıl sonuna kadar Araplar'a 10 bin konut satılmış olacak!

Araplar konutu sevdi. Hüseyin Sami Çaprak, 2015'in ocak-ekim döneminde Araplara 8 bin konut satıldığını belirterek, yıl sonuna kadar bu rakamın 10 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.



Araplar konutu sevdi Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcılar Komisyon Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, 2015'in ocak-ekim döneminde Araplara 8 bin konut satıldığını belirterek, yıl sonuna kadar bu rakamın 10 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi. 


Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2015'in ilk 10 ayında yabancılara konut satışının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,5 artarak 18 bin 428'e çıktı. Çaprak, "Arap yatırımcıların Türkiye'de güven ve huzur içerisinde yatırım yapmaları önemli. 2015'in tamamında yabancılara gayrimenkul satışının, geçen yıla oranla 4 bin 500 fazla olacağını tahmin ediyoruz" dedi. 


Yeni Şafak


Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türk ürünlerine yönelik yaptırımları onayladığı imzayı atmasının ardından Arap dünyası sosyal medya üzerinden Türkiye’ye destek kampanyaları başlattı. Arap aydınların yoğun desteğini alan kampanyalarda, “Müslümanım ve Türkiye’yle dayanışma içindeyim” “Arabım ve Türkiye ile dayanışma içindeyim”, “Türk ürünlerine destek ol” hashtagleri kullanıldı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Arap dünyasından Türkiye ve Türk ürünlerine yönelik büyük destek geldi.


Sosyal medyadaki Türkiye’ye destek kampanyasına katılanlar arasında, Mısırlı El Cezire Arapça Televizyonu’nun kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur, Kuveyt’ten davetçi Hamid el-Ali, yazar Felah bin Hicari, Suudi Arabistan’dan Muhammed el-Hudeyf, gazeteci Ali ez-Zufeyri, Twitter fenomeni Muhammed el-Yahya, yazar Ahmed bin Raşid bin Suud, Katar’dan Eş-Şark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabir el-Haremi yer aldı.


‘TÜRK ÜRÜNLERİNE DESTEK  OL’


Son gelişmelerin ardından Türkiye’ye destek amacıyla düzenlenen kampanya için “Müslümanım ve Türkiye’yle dayanışma içindeyim”, “Arabım ve Türkiye’yle dayanışma içindeyim”, “Türk ürünlerine destek ol” hashtagleri kullanıldı. Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, “Türk ürünlerinin desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir”, “Türk ürünleri çok kalitelidir ve fiyatları uygundur. Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri bulunmaktadır” denildi.


ARAP DESTEĞİ ANINDA GELDİ


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığını bildirdi. Hemen ambargo kararının ardından Arap sosyal medyasından Türkiye’ye yönelik destek geldi. Arap yatırımcıların en çok İstanbul, Bursa ve Yalova’dan gayrimenkul almasının yanında gayrimenkule yönelik alımların daha fazla olacağı ima edildi.


Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakikada 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay’ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye’nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye’nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya’ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise, hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.


8 BİN KONUT ALDILAR


TüketiciHukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcılar Komisyon (ARİC) Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, 2015’in ocak-ekim döneminde Araplara yaklaşık 8 bin konut satıldığını belirterek, yıl sonuna kadar bu rakamın 10 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.


ARALIK’TA 2 BİN KONUT SATIŞI BEKLENİYOR


Hüseyin Sami Çaprak, 2014 yılında yabancılara 18 bin 959 konut satışı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, 2015’in ilk 10 ayında yabancılara konut satışının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,5 artarak 18 bin 428’e çıktığını belirten Çaprak, yılın bitmesine henüz iki ay kalmasına rağmen yabancılara satışta geçen yılın rakamının yakalandığını vurguladı. 


Türkiye’yi tercih eden yabancı yatırımcıların başında, 3 bin 221 konut satışı ile Iraklıların geldiğini belirten Çaprak, Iraklıları 2 bin 200 ile Suudi Arabistanlıların, bin 750 ile Rusların ve bin 728 ile Kuveytlilerin izlediğini aktardı. Çaprak, Aralık ayında Arap yatırımcılara 2 bin konutun daha satılabileceğini söyledi.


Yeni Akit



Geri Dön