19 / 04 / 2024

Kiler Holding, yıl sonuna kadar halka açılacak

Kiler Holding, yıl sonuna kadar halka açılacak

Kiler Holding Perakende Grup Başkanı Ümit Kiler, bu yılın altıncı ayı itibariyle halka arza karar verdiklerini söyledi. Kiler, 'İşlemlerin yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Halka ortak oluyoruz' dedi



Eylül sonunda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'ye halka arz için başvuran Kiler Holding'in Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, yıl sonuna kadar halka açılmayı beklediklerin söyledi. Üç yıldır düşündükleri halka arz sürecine 2010'un 6'ncı ayında karar verdiklerini ve hemen ardından gerekli işlemleri başlattıklarını dile getiren Kiler, 'Halka ortak oluyoruz. Kısa vadede başka bir ortaklık düşünmüyoruz' dedi.

ARZ PARASI YATIRIMA
Halka arzdan elde edilen parayı yine yatırıma ayıracaklarının altını çizen Kiler, 'Bizler, sürekli yatırım yapan kuruluş olduk. Bundan sonra da halka arz veya başka nedenlerle şirket kaynaklarına girecek her para mutlaka yatırıma dönüştürülecek' dedi. şžirketin hem organik hem de inorganik büyüme yolunda ilerlediğini kaydeden Kiler, 'İnorganik büyüme yapabilme kabiliyeti olan, organik olarak da büyüme yapabilen şirketiz. İnorganik büyümeleri çok rahatlıkla gerçekleştirebilen, bünyeye katıp, bunu çok kısa sürede bizim formatımıza dönüştürebilen yapımız var. Bundan sonra da hem organik, hem inorganik büyüme çalışmalarımız mutlaka olacaktır' dedi.

20 ADET 2011 MODEL OTOMOBİL DAĞITACAK
Kiler'in 28'inci hizmet yılı nedeniyle başlattıkları '28. Hizmet Yılı Kampanyası' kapsamında her 30 lira ve üstü alışverişlerde Renault Fluence çekişiline katılma hakkı verildiğini, kampanya kapsamında 20 adet 2011 model Renault Fluence dağıtılacağını dile getiren Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, kampanyanın toplam bütçesinin 2 milyon lira olduğunu söyledi. Özdemir, et ve tavuktaki virüs tartışmalarının satışları olumsuz yönde etkilemediğini, tartışmanın etten ziyade et mamulü üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

Organize gıda perakendesinin yüzde 56'sı süpermarketten
06.10.2010 Türkiye'de özellikle son 5 yılda perakende sektörünün büyümesine rağmen organize perakendenin toplam perakendedeki payının düşük olduğuna dikkati çeken Kiler, 2009'da 93.2 milyar liraya yükselen gıda perakendesi pazarında organize gıda perakendesi pazarının 42.5 milyar liraya ulaştığını söyledi. Organize perakende pazarının büyümesinde Kiler'in de yer aldığı süpermarket kanalının yüzde 56'lık payı aldığını vurgulayan Kiler, sektörün hızla büyüdüğünü ifade etti.
Sabah


Geri Dön