27 / 04 / 2024

Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz!

Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz!

Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Üçüncü, "Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz" dedi.



TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalarak 72 bin 937 oldu. Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü satış rakmklarını değerlendirdi; 

"Türkiye genelinde konut satışları ocak ayında yüzde 24,8 düşük gelse de sektör bu açığı yabancıya satıştan kapatıyor. Bunu bir çeşit dengelenme olarak kabul edebiliriz. Konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber beklemede olan yerli yatırımcının harekete geçeceğini unutmamak gerekir. Diğer taraftan; son TÜİK verileri, yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81,9 artarak 3 bin 168 olduğunu gösteriyor. Burada yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ciddi oranda satış yapmamız etkili oluyor. Bu potansiyeli daha fazla harekete geçirmek için yurt dışında fuarlar düzenlenmeye başladı. Bu çabalarla yurtdışında yaşayan vatandaşların anavatanlarında daha fazla konut edineceğini düşünüyoruz."

Ocak 2019'da yabancıya konut satışı yüzde 81,9 arttı! 
 


Geri Dön