20 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı yeniden Türkiye'ye yönelecek!

Yabancı yatırımcı yeniden Türkiye'ye yönelecek!

EGE Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, 'Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcı da tekrar ülkemize yönelecektir" diye konuştu.



EGE Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Gayrimenkul sektörü, istikrarla doğru orantılı bir yapıya sahip. Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcı da tekrar ülkemize yönelecektir" diye konuştu. 


Akşam



Haber Star Gazetesi'nin İnşaat Dekorasyon ekinde şu şekilde yer aldı...


İnşaat sektöründe talebin harekete geçmesiyle satışların artacağı bir yıl öngören EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yabancı yatırımcıların talebinin de sektörün büyümesinde pozitif etki yapacağını söyledi. 


EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, gayrimenkulun birincil yatınm aracı kabul edildiği Türkiye'de, sektörde talebin hala canlı olduğunu ve önümüzdeki yılda da gayrimenkulde aynı istikrarın korunacağını söyledi. Bekleyen talebin harekete geçmesi ile birlikte satışlarda önemli bir artış olacağını kaydeden Kabadayı "Şu dönemde artmış olan ve tüketicileri yakından ilgilendiren konut kredisi faiz oranlarının yeni yılda tüketici tarafında psikolojik sınır olan yüzde 1'ler seviyesinin altına inmesi ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması ile gayrimenkul sektörünün önümüzdeki dönemde de yatınmcılann gözdesi olmayı sürdüreceği görüşündeyiz" dedi. Tüm bunlara ek olarak gayrimenkul sektöründe son yıllarda artan yabancı yatırımcıların talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki yarattığına değinen Kabadayı, "Oturum amaçlı daire satışlarında ülkemizde talep her zaman olacaktır. Sadece her yıl evlenen yaklaşık 600 bin insan ve nüfus artışı düşünüldüğünde bile talebin ve arzın minimum hangi seviyelerde olacağı öngörülebilir." diye konuştu. 


İNSAN ODAKLI 

EgeYapı olarak 2016'da hayata geçirmeyi planladıkları farklı lokasyonlarda ve konseptlerdeki projeler ve markasal yeniden yapılandırma çalışmaları ile sektör ve markalaannın özelinde verimli bir dönem geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kabadayı "Çevre dostu, güncel teknolojinin harmanlandığı ve hepsinden önemli insan odaklı olan projeler hayata geçirmek en büyük idealimiz. Her zaman olduğu gibi insanlann hayatını kolaylaştıran nitelikte, nefes alan ve gelecek nesillere bırakılacak nitelikte projeler geliştirmek en büyük amaçlarımızdan olacak" dedi. Batışehir projesinin ardından bu yıl içerisinde 4 proje hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kabadayı, bunlardan ilkinin Kağıthane'deki karma proje olduğunu söyledi. 



Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön