20 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı ilgisi

Yabancı yatırımcı ilgisi

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu bugünkü köşe yazısında yabancı yatırımcının ilgisini ve Türkiye ekonomisin durumunu anlattı. Pamukoğlu, yabancı yatırımcının gayrimenkule ilgisini devam edeceğini belirtti.

İnanç Kabadayı, İstanbul'un yatırımda kaybettirmeyen bölgelerini açıkladı!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İstanbul'un altın üçgeni olarak tanımlanan Basın Ekspres, Kağıthane ve Kartal noktalarının içinde kalan bölgelerin yatırımcısına kaybettirmeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin durumu yatırımcılar için risk oluşturuyor!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, yaşanan siyasi gelişmelerin ve jeopolitik risklerin Türkiye'nin ekonomisi üzerinde belirleyici olduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcı yeniden Türkiye'ye yönelecek!

EGE Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, 'Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcı da tekrar ülkemize yönelecektir" diye konuştu.

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Konutta yabancı yatırımcı ilgisi pandemiye rağmen devam ediyor!

İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi'nin tanıtım toplantısında sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç "Pandemiye rağmen yatırımcı ilgisi devam ediyor" dedi.

Mehmet Kutman: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yaptığı açıklamada, " Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı" dedi.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Yabancı yatırımcı perakende yatırımına hazırlanıyor!

Güven Endeksinin artması ve seçim süreçlerinin tamamlanmasıyla yabancı yatırımcıların perakende sektörüne ilgisi arttı.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi yoğun!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Güçlendirilmesi Projesi semineri düzenlendi. Seminerde konuşan SPK Başkan Yardımcısı Bora Oruç, Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisinin çok fazla olduğunu vurguladı.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi devam ediyor!

Renaissance Capital'ın Küresel Başekonomisti Robertson: "Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi devam ediyor. Türk lirasının önümüzdeki dönemde değerlenmesini bekliyorum" dedi.

Yabancı yatırımcı ilgisi referandum sonrası artacak!

Astaş Holding’in patronu Vedat Aşçı, Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisinin 16 Nisan'dan sonra artacağını açıkladı.

Bendevi Palandöken: Yabancı yatırımcının Türkiye ilgisi devam ediyor!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye üzerine oynamaya çalıştıkları ekonomik algı operasyonlarının boşa çıktığını söyledi. Palandöken, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgi göstermeye devam ettiğini söyledi.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Yabancı yatırımcı ilgisi Haberi

Yabancı yatırımcı ilgisi

Geçen gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Evet, şiddet önemli bir endişe ama Türkiye bu tehditle son 30-40 yıldır mücadele etmektedir. Türkiye bu konuda deneyimli. Ancak ekonomi açısından herhangi bir endişe duymaya gerek yok. Türkiye çevresinde olanlara rağmen sağlam duruyor, çünkü temelleri sağlam. Temellerin sağlam olduğu bir yerde ben şüpheye mahal vermeyecek şekilde Türkiye'nin yine yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum" derken bizlere moral vermek istedi. Ama rakamlar ve yaşanan gerçekler bizi kaygılandırıyor. Ülkeye geçmiş yıllarda olduğu gibi yabancının kısa ve uzun vadeli yatırım amacıyla gelmesi zor gözüküyor. 


2010 yılından itibaren yabancıların yatırım amacıyla getirdikleri döviz tutarı 79.1 milyar dolar. Bunun 18.6 milyar doları gayrimenkul sektörüne, 60.4 milyar doları ise diğer sektörlere gelmiş. Bunun yanında Türkler de 23.9 milyar dolan...