29 / 03 / 2024

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...



Gayrimenkul sektöründe uzun süredir devam eden belirsizliğe rağmen, geçtiğimiz yıl yabancıya konut satışında vatandaşlık imkanının 250 bin dolara çekilmesi ve artan yabancı teşvikleri ile birlikte 2018 ve 2019 yıllarında yabancıya konut satışında patlama yaşandı.

Özellikle İstanbul Avrupa Yakasına olan yoğun talebin Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar lokasyonlarında sıkıştığını belirten Keleş, inşaat sektörünün daralması ile birlikte bu bölgelerde yeni inşaat projelerinin başlamaması ve mevcut stokların hızla erimesi nedeniyle yabancı talebine Avrupa Yakasında tamamlanmış proje seçeneği sunulamaz hale gelindiğini belirtti. 

Avrupa Yakasında, hemen teslim projelerde kalan konut stokların azalması ile birlikte yabancı yatırımcıya inşaatı devam eden projelerin sunulduğunu belirten Keleş, yabancı yatırımcının da yerli müşteriler gibi inşaat aşamasında olan projelere ilgisinin daha az olduğunu belirtti. 

Keleş, yabancı yatırımcının, önce Türkiye ekonomisine sonra sektöre güven duyarak konut satın aldığını kaydederek, yatırımcıların konut satın alma hareketini, onlara sunulan vatandaşlık hakkının desteklediğini, yabancı yatırımcının ağırlıklı olarak tamamlanmış, tapusu verilen ve teslimi hemen yapılan konutları tercih ettiğini anlattı. Bu noktada, İstanbul Anadolu Yakasında yer alan hemen teslim projelere karşı ilgi giderek artmaktadır. 

Sabiha Gökçen Havalimanının genişletilmesi ile birlikte Ortadoğu’dan gelen seferlerin bu havalimanında artması, Anadolu Yakasında ulaşım imkanlarının Metro ve  Marmaray  ile  Avrupa yakasına geçişin çok kolay sağlanması, Avrasya Tüneli ile İstanbul’un tarihi ve turistik bölgelerine kolay ulaşım imkanı, daha az trafik ve daha geniş yeşil alanların yabancının ilgisini Anadolu Yakasına doğru çektiğini vurgulayan Keleş, özellikle İran vatandaşlarının bu bölgeyi daha çok tercih ettiklerini, konut yatırımlarını Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve Kartal ilçelerinden yaptıklarını belirtti. 

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Yakasına olan yoğun yabancı ilgisi, bu bölgede yer alan projelerde konut fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Bu durum daha uygun fiyatlı konsept proje arayışında olan yabancı ilgisini Anadolu Yakası projelerine doğru yöneltti.

Anadolu Yakası konut projelerinde uygun fiyatlı ve uzun vadeli ödeme seçenekleri sunan konut stoklarının halen bulunduğunu belirten Keleş, Reagroups olarak yabancıya konut satışı yapan aracı kurumlara ve yabancı yatırımcılara bu bölgenin değerini ve Avrupa Yakasına göre öne çıkan avantajlarını anlattıklarını belirtti.   

Konut satışlarında artış trendi başladı!


Geri Dön