26 / 04 / 2024

Yıldırım Demir kimdir?

Yıldırım Demir kimdir?

Artvin Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir kimdir? Yıldırım Demir, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yıldırım Demir, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Yıldırım Demir...



Yıldırım Demir kimdir?

Artvin Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "1970 yılında Ardanuç’ta doğdum. İlk, Orta ve Lise öğrenimi Ardanuç’ta yüksek öğrenimimi ise Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 1992 yılında tamamladım.


1993 yılında Ardanuç Belediyesi’nde Veteriner Hekim olarak göreve başladım. 1995 yılında vatani görevimi kısa dönem olarak Bursa ve Ağrı’da yerine getirdikten sonra aynı görevime devam ettim ve 11 yıllık çalışma hayatıma 28 Mart 2004 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardanuç Belediye Başkanlığı’na aday olmam nedeniyle 25 Aralık 2003 tarihinde istifa ederek ayrıldım.


Bu zaman sürecinde Belediye Encümenliği, Tüm-Bel Sen İşyeri Temsilciliği ve Artvin Şube Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundum. Dışardan ortaokul ve lisede yabancı dil derslerine girdim. 40 dairelik Yıldırım Kent Konut Yapı Kooperatifinde kurucu ve başkan yardımcısı olarak görev aldım. 1 yıl boyunca Belediye Başkanı ile çalışmam nedeniyle belediye ile ilgili deneyimlerimi artırdım. 


Mesleğim gereği Ardanuç’un tüm köylerini, yaylalarını, mezralarını ve buralarda yaşayan insanları birebir tanıma şansım oldu. Onların sorunlarını hayatlarını paylaşmak ve yakından görmek, çözüm üretme noktasında benim politikaya girmem içinde itici güç oldu.


Ardanuç’u küçük ama şirin ve huzurlu bir ilçe yapmak için çalışmalarımız devam etmektedir. 3 Yıldır Belediye Başkanlığına devam etmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım."



Artvin Karagöl Milli Parkı'ndaki HES'e iptal kararı!




Geri Dön