17 / 04 / 2024

Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi tamamlandı!

Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi tamamlandı!

Spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi Türkiye’nin en büyük spor kompleksini ilçeye kazandırdı.



Geleceğe yatırımın gençliğe yapılan yatırım olduğu ilkesiyle şehirde yaşayan 250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde Türkiye’nin en büyük spor kompleksini inşa etti. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, bunun yanında Yıldırım Belediyesi, geride kalan dört buçuk yılda 5 spor tesisinin de inşasını tamamladı. Yıldırım Belediyesi, kazanmadık şampiyonluk, kırılmadık rekor bırakmayarak adını altın harflerle dünya spor tarihine yazdıran milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin ölümsüzleşeceği, bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, cimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası yer alan Türkiye’nin en büyük spor kompleksi ile uluslararası spor organizasyonlarının merkezi olacak.

BÖLGESEL SPOR TESİSLERİ

Spor şehri Yıldırım hedefi doğrultusunda ilçeye bölgesel spor tesisleri kazandırarak çocukların ve gençlerin sağlıklı yetişen bireyler olmasına olanak tanıyan Yıldırım Belediyesi tarafından, Yiğitler ve Akçağlayan Mahallelerine spor tesisleri inşa ecildi. Yiğitler Mahallesi’ne yapılan spor tesisinde, bin 125 metrekare futbol sahasının yanı sıra 151 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 205 metrekarelik tesis binası bulunuyor. Yıldırım Belediyesi tarafından Akçağlayan ve Yiğitler Mahallelerinde inşası tamamlanarak, çocukların ve gençlerin hizmetine sunulan spor tesisleri, gençlerin yeni buluşma ve spor yapma noktası olmuş olacak.

ÖĞRENCİLERE DESTEK

Kentsel dönüşümü sosyal donatı alanlarının yanı sıra vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projelerle desteklemeye devam eden Yıldırım Belediyesi, 1020 metrekarelik kullanım alanına sahip Erikli Spor Tesisi ile bölge sakinlerine spor yapma olanağı tanıyor. Spor ve sosyal tesis olarak Yıldırım’a inşa edilen tesis, 800 metrekare futbol sahası ve 220 metrekare spor ve sosyal tesis binası ile bölgedeki Yıldırımlılara hizmet veriyor.


Geri Dön