26 / 04 / 2024

Yıldırım Ulkat: Çerkezköy'e 25 bin konut lazım!

Yıldırım Ulkat: Çerkezköy'e 25 bin konut lazım!

Yıldırım Ulkat, kentin İstanbul başta olmak üzere çeşitli şehirlerden yılda 50 bin göç aldığını, 5 yılda nüfusunun 500 bini bulacağını söyledi



İstanbul'un banliyösü olma yolunda ilerleyen Çerkezköy'de başlayan konut yatırımlarını değerlendiren Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, kentin İstanbul başta olmak üzere çeşitli şehirlerden yılda 50 bin göç aldığını, 5 yılda nüfusunun 500 bini bulacağını söyledi.

Ulkat "Büyükşehir olma yolundayız. Böylesi bir gelişim için 7 bin-10 binlik yeni konut yatırımı çerez olur" dedi. Çerkezköy'ün şu andaki nüfusu etrafındaki beldelerle birlikte 250 bine yaklaştı. Devamlı göç alan bir yerde konut yatırımlarının cazip olduğunu hatırlatan Ulkat, "50 bin iç göçe karşılık senede 25 bin konut yapılması ihtiyacı karşılar ama burada da dengeyi korumak lazım" diye konuştu.

10 BİN İSTİHDAM

İstanbul'da sanayinin taşınmaya başladığı Çerkezköy'e son bir yılda yapılan sanayi yatırımları sayesinde 25 büyük yatırım yapıldığını, bunların 10 bin kişilik istihdam oluşturduğunu anlatan Ulkat "Her biri ortalama 300 işçi çalıştıran büyük yatırımlar bunlar. Biz yer altı sularını dengeli kullanan ve fazla atığı olmayan her türlü sanayi yatırımına açığız" dedi. Ulkat, Türkiye'nin en büyük sanayi gruplarının yatırımlarının bulunduğu kentte doğalgaz ve elektriğin Türkiye'nin genelinden daha ucuz olduğunu hatırlatarak, inşaat ruhsatında da herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.

İSTANBUL'DA ÇALIŞAN BURDA YAŞAR

Yıldırım Ulkat, 2013 yılında hayata geçecek hızlı tren projesi ile Halkalı Çerkezköy arasındaki mesafenin 25 dakikaya ineceğini de hatırlatarak, ulaşım kolaylığı sayesinde Çerkezköy'ün İstanbul'un banliyosü olacağını söyledi. Ulkat "Böylece insanlar araçlarını kullanmak yerine toplu taşımaya yönelecekler ve İstanbul'da çalışanlar burada yaşamlarını sürdürecekler" dedi.
Selma ŞENOL- BUGÜN


Geri Dön