26 / 04 / 2024

Yıldırım'da 10 yılda 30 bin kaçak yapı yapıldı!

Yıldırım'da 10 yılda 30 bin kaçak yapı yapıldı!

Saadet Partisi Yıldırım ilçe teşkilatı, yaklaşan seçimler öncesi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Necati Şahin ile bir araya gelen İbrahim Özacar, kentsel dönüşümün mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi...



İMO Şube Başkanı Necati Şahin ile bir araya gelen Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Özacar, kentsel dönüşümün mutlaka uygulanması gerektiğini söyleyerek, "Biz teşkilat olarak Yıldırım'da 12 bölgede vatandaşlarımızla bir araya gelerek kentsel dönüşümü sorduk.
Herkes olmasını istiyor, ancak kentsel dönüşüme rant gözüyle bakılmaması gerekiyor" dedi.
Yıldırım kentsel dönüşümünü eleştiren İbrahim Özacar, "Yıldırım'da yeşil alanları arttırma sözü verildi, ancak yapılaşma hızla arttı. Yeşil alanlar azaldı. Bunun en açık örneği, kentsel dönüşümün startını Mevlana Mahallesi'ndeki yapılaşmanın olmadığı bir alandan vermeleridir" diye konuştu.

Yıldırım ilçemizin özellikle son yıllarda hızla artan kaçak yapılaşmaya maruz kaldığınıifade eden Şahin ise, " Yıldırım'da 10 yılda 30 bin kaçak yapı yapıldı, bölgede yapı envanteri çıkarılmadan böyle bir proje başlatılmamalıydı. Doğrusu şu anda yapılmak istenen projeden biz mühendisler olarak hiçbir şey anlayamadık. Neticesinde Yıldırım'daki 7 mahallemizde şu anda kentsel dönüşüm karmaşası yaşanmaktadır. Yıldırım bir bütün olarak ele alınıp kentsel dönüşüm master planı hazırlanmalıydı" diye konuştu.
Yıldırım'da kentsel dönüşüm projesinde uygulamanın Mevlana Mahallesi'nden başlatılmasını da eleştiren Şahin, "Daha öncelikli bölgeler varken boş bir alanda kentsel dönüşümün startının verilmesi anlamsız. O kadar kaçak ve depreme dayanıksız bina varken, projeye ovada koruma alanının dahil edilmesi de manidar" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm projesi sebebiyle 7 mahallede ticaretin durma noktasına geldiğini ifade eden Şahin, muhalefet partilerinin de etkili olmadıklarını ifade ederek, "Muhalefet partileri derslerine iyi çalışmalı, bütün yükü akademik odalara bırakmamalı. Muhalefet partileri özellikle mahalli yönetimlerin icraatlarını yakından takip etmeli ve yapılan yanlışlara karşı seslerini yükseltmeli" ifadelerini kullandı.


Yeni Nesil

Geri Dön