19 / 04 / 2024

Yıldırımda dönüşüm altyapı hamleleriyle değer kazanıyor!

Yıldırımda dönüşüm altyapı hamleleriyle değer kazanıyor!

Yıldırım Belediyesi, cadde ve sokaklarda asfalt dökümünden, yol açma ve yamalara kadar her gün çalışma gerçekleştirirken bir yandan imar uygulamaları ile yol açma ve genişletme çalışmalarını da hızla sürdürüyor




Yıldırım Belediyesi, cadde ve sokaklarda asfalt dökümünden, yol açma ve yamalara kadar her gün çalışma gerçekleştirirken bir yandan imar uygulamaları ile yol açma ve genişletme çalışmalarını da hızla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde yeni açılan yollar ulaşımı rahatlatırken, ilçenin gelişimine de önemli bir değer katıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda 2016’da 9 bin 539 metre, 2017’nin ilk iki ayında ise bin 513 metre olmak üzere toplamda 11 bin 52 metre yeni yol Yıldırım’a kazandırıldı. İlçedeki yerleşim alanlarının genişlemesi ile birlikte yeni yollara ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım aynı zamanda en hızlı büyüyen ilçelerden birisi olma özelliğine sahip. Yeni yolların ve yatırımların olduğu yerlerde kalkınmanın hızla arttığı gerçeğiyle hareket ederek yeni yolları şehrimize kazandırıyoruz” dedi.



GELECEĞE YATIRIMIN ANAHTARI



Kentsel dönüşümün tamamlayıcı unsurlarından biri olan ulaşılabilir şehir hedefi doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimiz her geçen gün büyürken vatandaşlarımızın da bu aynı oranda beklentileri artıyor. İlçemiz her geçen gün büyüyüp geliştikçe hizmet alanımız da genişliyor. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla yeni açılan kilometrelerce yolla Yıldırımın geleceğine yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Altyapı çalışmalarının Yıldırım’ın gelişimine doğrudan katkı sağladığını da ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da planlı ve modern yapılaşmayla birlikte altyapı çalışmalarımız sürüyor. Büyük bir titizlikle planladığımız projeleri hayata geçirerek geleceğe yatırım yapıyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.



Yıldırım Belediyesi



Geri Dön