25 / 04 / 2024

Yıldırım'da tarihi eserler restore ediliyor!

Yıldırım'da tarihi eserler restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri restore ederek gün yüzüne çıkarıyor. Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinin, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi. Yıldırım İlçesi'ndeki Çukur Mescit'de namaz kılan ve vatandaşlarla sohbet eden Altepe, "Bursa'da ne kadar yok olmuş veya yok olmaya yüz tutmuş eser varsa restorasyonlardan sonra en çok ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız bu değerlerden biri de Yıldırım İlçesi'nde Yıldırım külliyesinin bir parçası olan Çukur Mescit ve çevresi oldu. Yıldırım Camii inşaatında Çukur Mahalle dediğimiz yerde yaklaşık 620 yıl önce yapılmış ve Yıldırım Camii'nde çalışan ustaların şantiye olarak kullandığı bölge ve namaz kıldığı Çukur Mescit, yeniden değer kazandı" diye konuştu.


Çukur Mescit'in yıkık iki duvarı kalmışken yeniden ortaya çıkarıldığını hatırlatan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan Çukur Mescit'i yeniden orijinal haline getiren çalışmaları, diğer taraftan da çevresinin kamulaştırma çalışmalarını başlattık. Çukur Mescit civarında 4 bina kamulaştırılıp ortaya çıkarıldı ve restore edildi. Kamulaştırdığımız alanların düzenlemesi de yapıldı. Tüm bu düzenlemelerle birlikte bu bölge, Yıldırım'ın en güzel mekanı oldu. Çukur Mescit ve çevresi ilk günkü zarafetiyle Yıldırım'a değer kattı" şeklinde konuştu. Altepe, Çukur Mescit çevre düzenlemesinin açılışının da kısa zaman içinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


Habertürk


Geri Dön