29 / 03 / 2024

Yıldırım'ın markalaşma süreci dönüşümle devam edecek!

Yıldırım'ın markalaşma süreci dönüşümle devam edecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Markalar Şehri Bursa paneline katılarak Yıldırım'ın geleceğine dair çalışmalarını paylaştı. Edebali, Yıldırım'ın marka değerinin geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projesi ile gerçekleşeceğini söyledi.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Markalar Şehri Bursa paneline katılarak Yıldırım'ın geleceğine dair çalışmalarını paylaştı. 


"TÜM DÜNYA GÖRECEK" 


Bursa Business Academy tarafından düzenlenen Markalar Şehri Bursa zirvesine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, açılış konuşmasını yaptı. Edebali konuşmasında, şehirlerin markalaşma sürecinin sahip olduğu değerlerle mümkün olacağım söyleyerek, "Şehrimizin özellikle uluslararası alanda tanınırlığı açısından başta doğal, tarihi ve kültürel olmak üzere tüm değerlerinin önemini tüm dünyaya göstermemiz gerekir" diye konuştu. 


Dünya şehircilik şifrelerinin ilk olarak Yıldırım'da atıldığım aktaran Başkan Edebali, "Osmanlı kırsal yaşamının ilk yansımalarından olan Cumalıkızık, Osmanlı askeri mimarisinin ilk örneklerinden Balabanbey Kalesi, sosyal devlet anlayışının temelini teşkil eden Yıldırım ve Yeşil Külliyeleri Yıldırım'da bulunuyor. Amerika kıtası keşfedilmemişken, Avrupa ortaçağ feodal hayatı yaşarken 700 yıllık geçmişe sahip Cumalkızık'ta şimdi bile kullanılan kanalizasyon sistemlerini görebiliyoruz" şeklinde konuştu. 


MARKALAŞMA SÜRECİ DEVAM EDECEK 


Yıldırım'ın marka değerini, Bursa'nın ve Türkiye'nin parlayan yeni yıldızı haline getirecek geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projesi ile gerçekleşeceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, "İlçenin tamamına yakınım kapsayacak kentsel dönüşüm projesi ile Yıldırım'm kanayan yarası olan plansız ve çarpık yapılaşma yerini güvenli, modem ve konforlu konutlara bırakacak. Fiziki yapıların yam sıra ilçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ve parkların yam sıra sosyal donatı alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunu da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca vizyon projelerimiz olan Spor Kompleksi, Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi ile Bursa'nın da çekim merkezi haline gelerek markalaşma sürecini devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 




Geri Dön