29 / 03 / 2024

Yıldırımlılar dönüşümle güvenli konutlara kavuşuyor!

Yıldırımlılar dönüşümle güvenli konutlara kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi şehrin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirledi.




İlçenin geleceğini şekillendirecek güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmanın yanında şehrin vizyonunu geliştirecek projelerle fiziki dönüşümün yanı sıra mekansal ve sosyal değişime imza atan Yıldırım Belediyesi projelerini peş peşe hayata geçiriyor.


Şehrin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirleyerek Türkiye’nin en kapsamlı ve nitelikli dönüşüm çalışmalarını hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, bir taraftan planlama çalışmaları ve ön araştırmaları tamamlanan projelerin hayata geçirileceği bölgelerdeki hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdürürken, diğer taraftan ilçenin en prestijli projesi olan Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm çalışmaları günden güne yükselerek yeni sahiplerinin yaşamını değiştiriyor. Kentsel dönüşümle modern ve güvenli konutlara kavuşacak Yıldırım’da, temeli atılan Sular Vadisi Doğa Parkı ile kaba inşaatında sona gelinen Türkiye’nin en büyük spor kompleksi başta olmak üzere  sosyal donatı alanları da ilçede yeni bir yaşamın kapılarını aralayacak.


Kentsel dönüşüm projelerini uzman kadroyla planlamak ve ön araştırmalarını yapmak, kentsel dönüşüme karşı ön yargıları kırmak, insanların zihnindeki soru işaretlerine son vermek ve vatandaşlara bölgelerindeki dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi vermek adına inşa edilen ve Türkiye’de dönüşüm gerçekleştirmeye hazırlanan belediyelere örmek gösterilen Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde bilgilendirme toplantıları ve uzlaşma görüşmeleri sürüyor. Merkezde bugüne kadar Mevlana-Ulus, Yiğitler ve Teferrüç mahallelerinde proje alanlarında yaşayan hak sahiplerine planların detayları hakkında bizzat bilgi aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yine uzlaşma görüşmelerine gelen Yıldırımlılarla bir araya gelerek önem verdikleri gönüllü dönüşümün sağlanmasına öncülük ediyor. Öte yandan Yıldırım’da kentsel dönüşümün vitrini olacak ve diğer projelere ışık tutacak Mevlana-Ulus projesinde öncelikli olarak, depreme karşı ‘jet grout’ sistemiyle zemini daha güçlendirme uygulaması yapımının ardından, temeli atılan konutlar yükselmeye başladı. Birinci etapta üretilecek 850 konut ve ticari alanlar, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağlanan vatandaşlara Yıldırım Belediyesi tarafından teslim edilecek. Birçok mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım modern ve güvenli konutları bünyesinde barındıracak.





Yıldırım Belediyesi



Geri Dön