19 / 03 / 2024

Yıldız Holding, Fethiye Rixos Premium Oteli'nin satın aldı!

Yıldız Holding, Fethiye Rixos Premium Oteli'nin satın aldı!

Yıldız Holding, lüks oteller zinciri Rixos'un Fethiye'de bulunan otelini 88 milyon TL + KDV bedelle satın aldı. Şirket, Orman Bakanlığı'ndan gereken izinleri alana kadar işlemleri gizli tuttu.



Yıldız Holding, Fethiye’de bulunan Rixos Premium’u satın aldı. Şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, lüks otelin 88 milyon TL + KDV bedelle tüm haklarının devralınmasına karar verildiği belirtildi. Yıldız Holding’e bağlı Fon Sınai Yatırımlar AŞ tarafından satın alma işlemi başlatıldı.


FIne Turizm işletiyordu. Fon Sınai Yatırımlar AŞ’nin satın alma kararı verdiği Rixos Premium Hotel, Fine Otel Turizm’e kiralanmıştı. Yıldız’a bağlı Fon Sınai Yatırımlar ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alarak otele ait tüm işletme haklarının 88 milyon TL + KDV bedeliyle devralınmasına karar verdi. Şirket bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın izni alınıncaya kadar kamuya duyurulmamasına da  ayrıca karar vermiş.


Finansal kiralamadan yatırım şirketine


Otelin alım işlemlerini başlatan Fon Sınai Yatırım AŞ'nin ana hissedarı, yüzde 93'lük pay ile Yıldız Holding. Daha önce başka şirketlerle birleştirilen şirket, olağanüstü Genel Kurul'a gitmiş. tTdilattan sonra unvanı Fon Sınai Yatırımlar AŞ olmuş ve yatırım şirketi niteliğini kazanmış. Esas sözleşmesine göre kuruluş amacı ve konusu, tüm sektörlerde yatırım, danışmanlık, alım-satım ticareti, ithalat ve ihracat yapmak olan Fon Sınai Yatırımlar;  Kerevitaş Gıda’nın 2,5 milyon TL’lik hisselerini, piyasa fiyatı üzerinden 102 milyon 400 bin TL'ye satın alarak ortak olmuş.


Meydan


Geri Dön