18 / 04 / 2024

Yol üstü İspark'lar ücretsiz ulaşım 2 gün yüzde 50 indirimli!

Yol üstü İspark'lar ücretsiz ulaşım 2 gün yüzde 50 indirimli!

İstanbullular 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca, İstanbulluların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldı...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla önlem aldı.Bayram boyunca ulaşım indirimli olacak.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresince hizmet verecek. Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikâyetleri için Alo 153'ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa'yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK'a ait yol üstü otoparklar, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda, İSPARK'ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkları, 15 Ekim (Salı) ve 16 Ekim (Çarşamba) günü ücretsiz, kapalı ve açık otoparklar ise ücretli olacak. İETT; Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. Vatandaşlar İETT ile ilgili sorunlarını; 372 22 22 no'lu telefona iletebilecekler. ULAŞIM A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikâyetlerini, ULAŞIM A.Ş.'nin 444 00 88 no'lu telefonuna ve www.istanbul-ulasim.com.tr adresine iletebilecek. İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için: Alo 185 ve 321 00 00 numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.


İTFAİYE EKİPLERİNE BAYRAM YOK


İtfaiye ekipleri; her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü; Nöbetçi ekipler, Bayram süresince kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlanma ve dezenfeksiyonunu yapacak. İSPARK; İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar Bayramın 1. ve 2. günü ücretsiz hizmet verecek. (Kapalı ve açık otoparklar ise ücretli)


ŞİKAYET HATTI


Vatandaşlar, her türlü şikâyetlerini İSPARK'ın 274 20 20 no'lu Hizmet Hattı'na iletebilecek. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle Bayram süresince koordineli olarak çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikâyetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak. Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikâyetleri değerlendirmek üzere Veteriner Hekim ve Zabıtadan oluşan 6 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Boğa Timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikâyetlerini 453 73 00 numaralı telefona yapabilecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Vatandaşlar zabıta konusundaki dilek ve şikâyetlerini; 521 84 65 numaralı telefona yapabilecek. Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü; bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek. Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön