26 / 04 / 2024

Yolbulan Baştuğ Metalurji 80 milyon dolar yatırımla haddehane kuruyor!

Yolbulan Baştuğ Metalurji 80 milyon dolar yatırımla haddehane kuruyor!

Yolbulan Baştuğ Metalurji, 80 milyon dolar yatırımla yeni haddehane kuruyor. Şirket nervürlü inşaat çeliği, filmaşin ve profil üretebilen haddeleme tesisi ile katma değeri yüksek çelik üretimine odaklandı




Türkiye'nin en büyük 5 çelik üreticisi arasında yer alan  Yolbulan Baştuğ Metalurji, 80 milyon dolar yatırımla yeni haddehane kuruyor. Şirket nervürlü inşaat çeliği, filmaşin ve profil üretebilen haddeleme tesisi ile katma değeri yüksek çelik üretimine odaklandı


Türkiye'nin en büyük 40 şirketi arasında yer alan ve yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip Yolbulan Baştuğ Metalurji, yeni haddehane yatırımına odaklandı. Yolbulan Baştuğ Metalurji, yeni haddehane yatırımıyla yarı mamul olan kütük ve blum ara ürün gamına katma değeri yüksek ürün çeşitleri de ekleyecek. Demir çelik sektöründe 40 yılı aşkın süredir faaliyette bulunan Yolbulan ve Baştuğ ailelerinin ortaklığında kurulan şirket, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde yıllık 2 milyon ton sıvı çelik kapasitesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yolbulan Baştuğ Metalurji, yeni alanların kazanımıyla birlikte 145 bin metrekare kapalı, açık alanlarla birlikte toplam 700 bin metrekareye ulaşırken, 50 kişiye de istihdam sağlıyor.


Sıvı çelik kapasitesi ve istihdam artacak


Bu yıl gerçekleştirmeyi planladıkları yeni haddehane yatırımına odaklandıklarını vurgulayan Yolbulan Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baştuğ, “Yeni yatırımlarla birlikte sıvı çelik kapasitemizi ve buna paralel olarak istihdamımızı artıracağız” diye konuştu. Baştuğ, sıvı çelik üretim kapasitelerinin toplam haddeleme kapasitesinden fazla olması nedeniyle kütük ve blum ara ürünlerini daha katma değerli ürünlere dönüştürmek amacıyla çelikhane ile entegre çalışacak “Uzun Ürün Haddeleme Tesisi” yatırımını planlandıklarını söyledi. Olası talepleri karşılamak üzere nervürlü inşaat çeliği, filmaşin ve profil üretebilecek haddeleme tesisi yapacaklarını anlatan Baştuğ, “Tesis, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık olarak 60 bin metrekaresi kapalı, yardımcı tesislerin yer alacağı 10 bin metrekarelik açık alanla birlikte toplam 70 bin metrekare alanda kurulacak. Tesisimizde yıllık 1 milyon 250 bin tonluk üretime çıkacağız” dedi.


Tesis kapasite ve hız bakımından Türkiye’de ilk


Yeni haddehanelerinin hem kapasite hem de hız bakımından Türkiye’de bir ilk olacağını söyleyen Baştuğ, 45 m/sn hızda çalışacak bir haddehane olacağını, Türkiye’de ise en fazla 35 m/sn hızda çalışabilen tesisler olduğunu vurguladı. Yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırımla kuracakları tesislerinde ürettikleri yarı mamul kütüğü soğutmadan 900 derecede sisteme aktarıp, tavlayıp çubuk çekimine gönderebileceklerini dile getiren Baştuğ, yeni tesisleri sayesinde ihracat oranlarını da artıracaklarını açıkladı. Yarı mamul kütük üretiminin yüzde 35’ini ihraç ettikler ini dile getiren Baştuğ, haddehane yatırımıyla ihracat oranlarını yüzde 60’a çıkarmayı hedefl ediklerini belirtti. Baştuğ, yatırımın ardından istihdamın da bin 300’leri bulacağını açıkladı.



Dünya



Geri Dön