28 / 03 / 2024

Tepe Betopan 30 milyon dolar yatırımla ihracatını artıracak!

Tepe Betopan 30 milyon dolar yatırımla ihracatını artıracak!

Türkiye'de ilk çimentolu yonga levha üretimini gerçekleştiren Tepe Betopan, 30 milyon dolar yatırımla kurulacak yeni üretim tesisiyle kapasitesini artıracak. Şirket, önümüzdeki yıl Ar-Ge harcamalarını 2 katına çıkaracak...



Türkiye'de ilk çimentolu yonga levha üretimini gerçekleştiren Tepe Betopan, 30 milyon dolar yatırımla kurulacak yeni üretim tesisiyle kapasitesini artıracak. İhracat pazarlarını da çeşitiendirmeyi hedefleyen şirket, önümüzdeki yıl Ar-Ge harcamalarını da 2 katına çıkaracak. 


2001 yılında, Artvin Arhavi'de kurulu bulunan bir başka çimentolu yonga levha fabrikasını satın alarak Türkiye'de tek üretici konumuna gelen Betopan, 2008'de tüm tesislerini  Ankara  Beytepe'de tek çatı altında topladı..Tepe Betopan CEO'su Fırat Türkfıliz, yeni fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte ihracatta daha agresif bir strateji izleyeceklerini söyledi. Fiber cement levha üretim hattı için Avrupalı FCM Bell ile anlaşma imzalayan Tepe Betopan'ın 30 milyon dolarlık yatırımı, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alacak. Tesis, 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzet Fırat Türkfiliz re toplam 65 dönüm alana kurulacak. 


İthal ikamesi yoluyla Türkiye'nin döviz tasarrufuna katkı sağladıklarını vurgulayan Türkfiliz, 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini paylaştı. Ancak iç piyasa ihtiyaçlarının karşılanmasındaki öncelikler nedeniyle hedefledikleri ihracatı gerçekleştiremediklerinin altını çizen Türkfiliz, Yeni tesisimizde üreteceğimiz fiber cement levha ile de hem çimentolu yonga levhayı hem de fiber cement'i aynı tesiste üretebilen dünyadaki sayılı üreticilerden biri olacağız" dedi. 



Dünya


Geri Dön