19 / 04 / 2024

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...




Şişecam grubu, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde 10 milyar dolardan fazla (275 milyon dolar) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor. 


Tataristan’ın başkenti Kazan’da Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından ağırlanan Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Alabuga özel ekonomi bölgesinde yatırım çalışmalarıyla ilgili kısa bilgiler sundu. 


Görüşmede Minnihanov, Rus-Türk ilişkileri bağlamında Tataristan-Türkiye ilişkilerinin arttığını ifade etti. Minnihanov, “Tataristan ve Türkiye’nin, ticari-ekonomi işbirliğini daha üst düzeye taşıyabilmek için ellerinde muazzam fırsatları var. Bugün Türkiye Tataristan’ın dev ekonomik partnerlerinden biri. Tataristan Cumhuriyeti’nde Türk ortaklı 278 şirket faaliyet gösteriyor. Toplam ticari hacim yaklaşık 1,5 milyar dolar. Bunun yanında sunulan projeler başarılı şekilde gerçekleştiriliyor.” dedi.


Minnihanov, Şişecam’ın bölgedeki yatırımının önemine değinerek, “Tataristan’da yapmakta olduğunuz yatırımdan dolayı bizzat size şükranlarımızı iletiyoruz. Bu, Rus-Türk ilişkilerinde çok önemli proje. Projenin başarılı şekilde gerçekleştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sadece fabrikayı inşa etmek değil, verimli, faydalı çalışma yapılmasını sağlamak da çok önemli.” şeklinde konuştu. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2009 yılında Tataristan gezisi sırasında Şişecam Grubu ve Tatar yetkililer arasında 180-190 milyon dolarlık düz cam yatırımı için niyet anlaşması imzalanmıştı.


 

Bugün


Geri Dön