28 / 03 / 2024

Sanko Grubu, Gaziantep'te 100 milyon dolar yatırımla otel inşa edecek!

Sanko Grubu, Gaziantep'te 100 milyon dolar yatırımla otel inşa edecek!

Sanko Grubu, Gaziantep'te şehir girişinde yer alan 22 bin metrekarelik arazisine iki otel ve kongre merkezi yapmak için kolları sıvadı. Grup, 2015'te başlayacak bu projeye 100 milyon dolar yatıracak...



Sanko Grubu, Gaziantep'te şehir girişinde yer alan 22 bin metrekarelik arazisine iki otel ve kongre merkezi yapmak için kolları sıvadı. Grup, 2015'te başlayacak bu projeye 100 milyon dolar yatıracak.


Sanko Holding, Urfa-Adana otoyolu üzerinde, şehrin tam girişinde yer alan arazide geliştireceği projeyi bitirdikten sonra tamamını satacak. Yani kurulacak otelleri ne işletecek, ne de mal sahibi olarak kalacak. Bir anlamda müteahhiti olduğu projenin tamamını elden çıkaracak. Belediyeye ait futbol sahası iken Sanko grubu tarafından yedi yıl önce ihale yolu ile satın alınan arazinin toplam inşaat büyüklüğü 60 bin metrekare olacak.


ÜÇ GRUPLA GÖRÜŞÜYOR


Sanko Holding, bu alanda inşa edilecek tesisler konusunda şimdiden turizm sektörünün önde gelen zincirleriyle görüşmeler yapıyor. Tekstilden enerjiye, çimentodan iş ve tarım makinelerine kadar geniş bir alanda üretim yapan Sanko Grubu, daha önce otel işine girmeyeceğini açıklamıştı. Otel ve kongre merkezi inşa edilse de bu konudaki yaklaşım değişmedi. Sanko, yapacağı otel ve kongre merkezini kendisi işletmeyip satacak.


Gaziantep'in turizm tesislerine ihtiyacı olduğunu, bu nedenle böyle bir işe giriştiklerini söyleyen Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Şu an proje çalışmaları süren bu işte ilk kazma 2015'te vurulacak. Tahminen 2018 yılında da tamamlanmış olacak" dedi. 


Ekonomist 


Geri Dön