17 / 04 / 2024

tataristan şişecam fabrikası

tataristan şişecam fabrikası

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Şişecam da seferberliğe katıldı! Deprem bölgesine 225 milyon TL yardım…

Çeşitli kurum ve kuruluşların deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yaptığı yardım seferberliğine Şişecam da katıldı.  Şirket ayni ve nakdi olarak 225 milyon lira destekte bulundu.

Şişecam Blokları Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TMSF, halı ipliği fabrikası BCF 1'i satışa çıkardı!

Muhammen bedeli 87 milyon 500 bin TL olarak belirlenen BCF 1'in Gaziantep'te yer alan halı ipliği üretimi fabrikasıyla ilgili tüm mal, hak ve varlıklarının satışına yönelik ihale 18 Aralık tarihinde yapılacak.

Şişecam’a Horizon Awards’dan 'Gold Winner' ödülü!

Şişecam, bu yıl dünya genelinde de 40’tan fazla ülkeden 10 binin üzerinde başvuru ile düzenlenen Horizon Interactive Awards yarışmasında “Corporate & B2B kategorisinde en iyiler arasına girip “Gold Winner” ödülünün sahibi oldu.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Niksar Ayvaz Su Şişeleme Fabrikası kiraya veriliyor!

Niksar Belediye Başkanlığı Niksar Ayvaz Su Şişeleme Fabrikasını aylık 60 bin TL bedelle kiraya verecek. ihale 2 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla Online Share Seminerleri'nde buluştu!

Şişecam Düzcam, online olarak düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Forumu Share Bükreş ve Share Sofya Webinarları’nda Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla buluştu!

Şişecam Düzcam, Yunanistan'da gerçekleşen Share Atina 2019'da Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

Balıkesir'de 10 milyon TL'ye icradan satılık domates işleme fabrikası!

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Ovaköy Mahallesi 2143, 144 ve 145 parselde yer alan domates işleme ve depolama fabrikasını 10 milyon 44 bin 361 TL'ye icradan satıyor...

Şişecam Düzcam, Hindistan'ın gayrimenkul geliştiricilerini ağırladı!

Şişecam Düzcam, sponsor olduğu BIZNET 2019 etkinliğinde Hindistan’da faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul geliştiricisi firmaların satın alma yöneticilerini ağırladı...

Şişecam İtalya'da ikinci tesisi alıyor!

İnorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam eden Şişecam İtalya'da ikinci tesisi almak için teklif verdi..

Şişecam Çayırova’daki fabrikasını Balıkesir'e taşıyor!

Topkapı arazisini 320 milyon TL’ye İş GYO ve Nef’e satan Şişecam, Çayırova’daki cam elyaf fabrikasını 400 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’e taşıyor.

tataristan şişecam fabrikası Haberi

tataristan şişecam fabrikası


Şişecam grubu, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde 10 milyar dolardan fazla (275 milyon dolar) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor. 


Tataristan’ın başkenti Kazan’da Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından ağırlanan Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Alabuga özel ekonomi bölgesinde yatırım çalışmalarıyla ilgili kısa bilgiler sundu. 


Görüşmede Minnihanov, Rus-Türk ilişkileri bağlamında Tataristan-Türkiye ilişkilerinin arttığını ifade etti. Minnihanov, “Tataristan ve Türkiye’nin, ticari-ekonomi işbirliğini daha üst düzeye taşıyabilmek için ellerinde muazzam fırsatları var. Bugün Türkiye Tataristan’ın dev ekonomik partnerlerinden biri. Tataristan Cumhuriyeti’nde Türk ortaklı 278 şirket faaliyet gösteriyor. Toplam ticari hacim yaklaşık 1,5 milyar dolar. Bunun yanında sunulan projeler başarılı şekilde gerçekleştiriliyor.” dedi.


Minnihanov, Şişecam’ın bölgedeki yatırımının önemine değinerek, “Tataristan’da yapmakta olduğunuz yatırımdan dolayı bizzat size şükranlarımızı iletiyoruz. Bu, Rus-Türk ilişkilerinde çok önemli proje. Projenin başarılı...