19 / 04 / 2024

Yozgat Divanlı ve Sarıhacılı'ya yeni imar planı!

Yozgat Divanlı ve Sarıhacılı'ya yeni imar planı!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve geldikleri günden itibaren şehrin gelişimine yönelik yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarını belirterek, amaçlarının Yozgat'ı her bakımdan yaşanılır bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.



Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisinde ilde görev yapan yerel basın ve ulusal ajans temsilcileri ile bir araya geldi. Arslan, burada gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Yozgat'la ilgili yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. İlde daha önceleri yapılan çarpık yapılaşmalardan dolayı bazı bölgelerde çirkin görüntüler oluştuğunu ve bundan sonra bu tür yapılaşmalara asla izin vermeyeceklerini belirten Arslan, "Daha önce yapılan çarpık yapılaşmalar sebebiyle ilimizde maalesef çirkin görüntüler meydana geldi. Amacım o yapılanları eleştirmek değil, bundan sonra bu tür yapılaşmalara asla izin vermeyeceğiz. Biz şehrimizin gerçek anlamda gelişmesine uygun olarak hazırlanan projelerimizi hayata geçirmeye çalışacağız. Bazı caddelerimizde, mahallelerimizde yapılan çalışmalar belki çalışma anında vatandaşımıza sıkıntı vermiş olabilir ama bu çalışmalar bittiğinde çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde hizmetlerden memnun olduklarını kendilerinden duymakta yapılan çalışmaların yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor" dedi.


Göreve geldikleri günden itibaren önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Arslan, "Bazı caddelerimizin kaldırımlarını yenileyerek ve genişleterek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde nefes almasını sağladık. Bazı güzergah üzerindeki metruk ve harabe binaları yıkarak vatandaşlarımızın ve araçlarımızın kullanımına açarak güzel bir hizmeti gerçekleştirdik. Eski Sanayi Sitesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında buradaki eski binalar yıkımı ve hafriyat çalışmalarında sona gelindi.  TOKİ  tarafından 7 Aralıkta ihale edildikten sonra yapım çalışmalarına başlanılacak. Kış mevsimi içinde hazırlıklarımızı tamamladık. Olası don ve buzlanmalara karşı gerekli tedbirlerimizi alarak yaklaşık 2 bin 300 ton tuz stokumuz bulunmaktadır "diye konuştu.


Yeni bir imar planı konusunda çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Arslan, "Özellikle Divanlı ve Sarıhacılı bölgesinde yeni bir imar planı yapacağız. Şehir merkezinde de imar konusunda bir çalışmamız olacak. Biz şehir merkezinde yeni yüksek katlı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Yozgat'ın yayılarak düzenli bir şekilde gelişmesi gerekiyor. Şehir merkezine verilen yüksek katlı konut projeleri belediyenin çalışmalarını da olumsuz etkilemektedir. Bir caddeyi bir sokağı yapıyorsunuz, yeni yapılan binalar sebebiyle ağır tonajlı araçlar caddeye giriyor ve yapılan yolu tekrar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu sebeple biz yeni yerleşim yerleri oluşturmak ve imar planını da ona göre yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Yozgat'ın tarih ve kültürüne de sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Arslan, "Belediyemizin imkanları doğrultusunda kamulaştırmalar yapıyoruz. Yozgat'ın tarih ve kültürünü yansıtan tarihi konak ve evleri yaşatmak istiyoruz. Bu sebeple de yaptığımız kamulaştırmalar var. İmkanlarımız ölçüsünde de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Başkan Arslan, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayarak istek ve beklentiler hakkında bir süre sohbet etti.


Habertürk


Geri Dön