19 / 04 / 2024

Yozgat Yerköy'de çiftlik arazisinin Bozok Üniversitesi'ne devredilmesi TBMM'de!

Yozgat Yerköy'de çiftlik arazisinin Bozok Üniversitesi'ne devredilmesi TBMM'de!

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bulunan bir çiftlik arazisinin Bozok Üniversitesi'ne devredilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bulunan bir çiftlik arazisinin Bozok Üniversitesi'ne devredilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim'' diye konuştu.

Keven, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Yozgat Yerköy ilçemizde Beyazıtoğlu Çiftliği olarak bilinen ve 1942'de kurulduktan sonra uzun yıllar Türkiye Tiftik Cemiyeti bünyesinden tiftik keçisi üretimi yapılan ve daha sonra Hayvancılık Araştırma Enstitüsü olarak devam eden geniş araziye sahip bir çiftlik bulunmaktadır. Bu arazi 2012 yılında bünyesinde ki binalarla birlikte Bozok Üniversitesi'nin mülkiyetine devredildi. Bu arazinin yıllardır fakülte olarak değerlendirilmemiş olması ilçe halkının ve kamuoyunun vicdanını yaralanmaktadır.''

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Bu araziyle ilgili bugüne kadar üniversite tarafından yapılmış çalışmalar nelerdir? Çalışmaların detayları ve sonuçları nedir?

2- Yerköy Beyazıtoğlu Çiftliği, 1942 yılından kapatıldığı döneme kadar üretim yapılan bir işletme olmuştur. Şuan üniversitenin mülkiyetinde olan bu arazi üzerinde eğitim ve üretim yapılması için Ziraat Fakültesi kurulması planlanmakta mıdır? Bugüne kadar bu konuyla ilgili hangi çalışmalar yapılmıştır? Bu konuyla ilgili üniversite yönetimi bir  çalışma yapıp teklifte bulunmuş mudur?

3- YÖK'e iletilmiş mevcut bir teklif yazısı var mıdır? Varsa bilgileri nedir? 

4- Yine bu arazide hayvancılığa uygun çok sayıda hazır binanın da bulunması sebebiyle burada ayrıca tarımsal üretim ve hayvancılık konularında ihtisaslaşacak meslek yüksekokulu kurulabilir mi? 

5- Teklifte bulunulmadıysa neden böyle bir fakülte ve yüksekokul teklifi yapılmamıştır? 

6- Bu arazide jeotermal sıcak su kaynaklarının olmasından dolayı meyvecilik ve seracılık projesi başlatılabilir mi? 

7- Bu arazide bulunan binaların tarihi önemleri göz önünde bulundurularak kayıt altına alma çalışması yapılmış mıdır? Binaların yapı güvenliğini sağlamak için hangi çalışmalar yapılmıştır? 
 


Geri Dön