24 / 04 / 2024

Yozgat'ın Sorgun ilçesine iki yeni köprü yapılıyor!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine iki yeni köprü yapılıyor!

Yozgat'ın en büyük ilçesi konumundaki Sorgun'u ortadan ikiye bölen Eğriöz deresi üzerine yapılacak olan iki köprü ile ilçenin kuzey ve güneyini birbirine bağlayan köprü sayısı 7'ye yükselecek...



Yozgat'ın Sorgun ilçesine Devlet Su İşleri tarafından yapılması planlanan, iki yeni köprünün inşaat çalışmaları başladı. Yozgat'ın en büyük ilçesi konumundaki Sorgun'u ortadan ikiye bölen Eğriöz deresi üzerine yapılacak olan iki köprü ile ilçenin kuzey ve güneyini birbirine bağlayan köprü sayısı 7'ye çıkacak. 


DSİ Yozgat Şube Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Nuri Tavşancıoğlu, Kaplıcalar mevkiine yakın bir bölümde yapılacak olan köprülerin birisinin uzunluğunun 8 metre, diğerinin uzunluğunun ise 10 metre olacağım ifade etti.Tavşancıoğlu, "Her iki köprüyü de kasım ayı sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu iki köprünün tamamlanması ile ilçenin kuzeyi ile güneyi arasında ulaşmı daha kolay sağlanabilecek. 2,5 km lik kanal projesi kapsamında yapılan köprülerin maliyeti, kanal projesi ile birlikte 1 milyon 315 lira civarında bir rakama ulaşacak" dedi.




Anadolu


Geri Dön