24 / 04 / 2024

Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin doğduğu beldeye spor salonu yaptırdı!

Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin doğduğu beldeye spor salonu yaptırdı!

Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, huzurevi, sağlık ocağı, cami, Atatürk Anıtı ve de saat kulesinin ardından doğduğu beldeye son olarak da spor salonu yaptırdı...



Yozgat merkeze bağlı Esenli beldesinde iş adamı Şahin tarafından yaptırılan modern Spor Salonu düzenlenen törenle açıldı.


Spor salonunun açılış töreninde konuşan Şahin, yaptırdığı spor tesisinin beldeye hayırlı olmasını diledi. Bu tür eserlerin daha çok il merkezlerine yaptırıldığını ifade eden Şahin, "Ama ben böyle eserlerin Esenlimize de yakışacağına inanıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları için beldeme geldiğimde öğrencilerimiz bana 'Bilal Amca biz senden bir spor salonu istiyoruz. Eğer bizim geleceğe daha iyi hazırlanmamızı istiyorsan bu isteğimizi yerine getir' dediler. Bu isteklerini geri çeviremedim ve 3 ay gibi kısa bir sürede bu eseri, spor salonunu meydana getirdik" dedi.


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise hayırsever iş adamı Şahin'e yaptırdığı eserden dolayı teşekkür etti.


Şahin'in daha önce de beldeye 3 katlı huzurevi binası, sağlık ocağı, cami, Atatürk Anıtı ve saat kulesi yaptırdığını anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:


"Öyle varlık sahibi insanlarımız var ki bütün malını ve mülkünü peşinden hayırla çok az yad edecek damatlar ve gelinlere bırakıp bu dünyadan göçüp gidiyorlar. Eminim ki gittikleri yerde çok 'eyvah' diyorlar. 'Mevla kısmet etse de şu dünyaya bir daha gelsek. Mevla'nın bize emanet olarak verdiği malı mülkü insanların, çocukların, memleketin, ülkenin yararına ve hizmetine harcasak' diyorlardır ama artık o yolun dönüşü yoktur. Ben bir yönüyle de Bilal Şahin'in şanslı bir kul olduğunu düşünüyorum. Çünkü geldiğim günden itibaren her an ve her dakikasında hakikaten Mevla'nın kendisine bahşettiği ikramı ve lütfu bu insanlara kullanıyor ve bu insanlara veriyor. Kendisinin Yozgat için gösterdiği fedakarlık bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı."


3 ayda yapımı tamamlanan 500 kişilik Esenli Bilal Şahin Spor Salonu'nda basketbol sahası, jimnastik aletleri, soyunma odaları, duş alanları yer alıyor. 


Açılışa Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön