27 / 04 / 2024

Yozgat'ta 6 okul tamamlandı, 5 okulun inşaatı sürüyor!

Yozgat'ta 6 okul tamamlandı, 5 okulun inşaatı sürüyor!

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat'taki 11 okulun 6'sının tamamlandığını, 5 okulun ise inşaatının devam ettiğini söyledi. 



İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat'ta yapımı devam eden eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Yazıcı, 11 okulun 6'sının tamamlandığını, 5 okulun ise inşaatının devam ettiğini açıkladı.

4 yeni okul daha

Yozgat Çamlık  Gazetesi'nde yer alan habere göre Yazıcı, yeni yapılacak 4 okulun ise planlama ve çalışmasının devam ettiğini açıkladı. Yazıcı, konu ile ilgili olarak, “Daha önce de planlanmış, temeli atılmış ve bitirilen okullarımız var. Yerköy ve Sorgun’daki bu okullarımızın açılışı dün yapıldı. Akdağmadeni ve Saraykent’teki okullarımız ise Perşembe günü açılacak. Yerköy’de 24 derslikli bir başka okulumuzda kesin kabulü yapılacak.  İlimiz merkezinde ise Sakarya ve Güzel Sanatlar Lisesi son aşamaya geldi. Geçici kabulü kısa süre içerisinde yapılacak. O iki tane eğitim yuvamızı da öğrencilerimizle buluşturacağız. Kalan okulların her birinin sözleşme süresi farklı. İnşaatların sürekli denetim ve kontrolünü yapıyoruz. İnşaatların ilerlemesinde bir sıkıntı yok. İnşallah sözleşme süresinde hatta bazılarının sözleşmeden önce bitmesi söz konusu” şeklinde konuştu. 

''Bina sıkıntımız yok''

Okullarda bulunan dersliklerle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını bina sıkıntısının çekilmediğini belirten Yazıcı, “Ama bizim arzu ettiğimiz öğrencilerimizin hem daha modern binalarda eğitim görmesi hem de binaların donanımı itibari ile çocukların ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap vermesi öncelikli hedefimiz. Onun için yeni okullar yapıyoruz. Bina eksikliğinden kaynaklanan herhangi bir sıkıntımız yok”  açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön