07 / 05 / 2024

Yozgat'ta okullar imece ile onarılıyor!

Yozgat'ta okullar imece ile onarılıyor!

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde köy okullarının bakım ve onarımı imeceyle yapılarak, yeni eğitim yılına hazırlanıyor



Çekerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 9 köy okulunun bakım ve onarıma muhtaç olduğunu belirledi. ödenek yetersizliği nedeniyle okulların tamamının bakım ve onarımının yapılmayacağı belirlenmesi üzerine "imece" yöntemine başvuruldu. Mevcut ödenekle 9 okulda kullanılacak boya, badana ve tesisat malzemeleri alınırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, okul öğretmenleri ve köylüler okullardaki onarım çalışmalarını el birliği ile sürdürüyorlar.

Milli Eğitim Müdürü Bozkurt, 9 köy okulundan 6'sında bakım ve onarım çalışmaların "imece" yöntemi ile tamamlandığını, geriye kalan 3 okuldaki çalışmaların ise eğitim yılı öncesinde bitireceklerini kaydetti. Bozkurt, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bakımlı okullarda eğitim görmesini istiyoruz. Ödenekle ancak bir okulun bakım ve onarımını yapabilirdik ama bu yöntemle 9 okulumuzunda bakım ve onarımını tamamlayacağız. Öğretmenlerimiz ve köylüler bizlere destek veriyor" diye konuştu.

Bozkurt, okulların bakım ve onarımında gençlerle birlikte yaşlılarında gönüllü olarak çalışmak istemesinin kendilerine moral verdiğini, aynı yöntemle önümüzdeki yılda diğer okulların bakım ve onarımlarını yapacaklarını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön