24 / 04 / 2024

Yozgat'ta polis adayları köy okulunu onardı!

Yozgat'ta polis adayları köy okulunu onardı!

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri, "kardeş okul" seçtikleri Türkmensarılar Köyü İlkokulu/Ortaokulu'nun binasını onardı. PMYO'daki 40 gönüllü öğrencinin yaptığı tadilat çalışmasıyla bina özel okul görünümüne kavuşturuldu...



Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri, "kardeş okul" seçtikleri Türkmensarılar Köyü İlkokulu/Ortaokulu'nun binasını onardı.


Okulda yapılan tadilat çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, PMYO öğrencilerinin kardeş okul seçtikleri Türkmensarılar Köyü İlkokulu/Ortaokulu'nda yaptıkları çalışmanın takdir topladığını söyledi.


Kuş, PMYO'daki 40 gönüllü öğrencinin yaptığı tadilat çalışmasıyla binanın özel okul görünümüne kavuşturulduğunu belirterek, "Polis adayları, okulun lavabosundan sınıfına, kapısından kütüphanesine kadar ellerinden gelen bütün emeği sarf etti, çiçek gibi bir okul yaptı" dedi.


Polis adayları ile köydeki öğrenciler arasında kardeşlik bağı kurulduğunu dile getiren Kuş, "Arkadaşlarımız sadece fiziki anlamda bir katkı yapmadı, çocukların gönüllerine de yatırım yaptı. Buradaki 84 öğrencimizin her birinin bir polis ağabeyi var. Polis ağabeylerinin de birer küçük kardeşi var. Arkadaşlarımız burada oldukları sürece sadece günübirlik değil, ara ara gelip çocukları ziyaret edecek, gelişimlerini takip edecek. Bu, sadece Türkmensarıkalar köyü ile de sınırlı kalmayacak. İnşallah diğer köylerimize de yayılacak" diye konuştu.


Tüm kurumları kardeş olarak gördüklerini belirten Kuş, Yozgat PMYO'yu kardeş kurum ilan ettiklerini söyledi.


Yozgat PMYO'da görevli emniyet amiri Ömür Kaya ise Kardeş Okul Projesi ile hem öğrencilerinin sosyalleşmesini hem de Yozgat eğitime katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.


Kaya, Türkmensarılar köyünde 5 derslikli okulda PMYO öğrencilerinin gönüllü olarak çalıştığını belirterek, "Kütüphane, koridorlar, tuvaletler, yemekhane ve korkuluklar, öğrencilerimiz tarafından gönüllü olarak boyandı. 5 sınıf ve kütüphanenin kapıları ve levhaları değiştirildi. Her sınıfta öğrenciler için askılıklar oluşturuldu. Okulumuz öğrencileri tarafından 'Polis Abi Kütüphanesi'ne 400 kitap temin edildi. Ayrıca, okulun çevre düzenlemesi yapıldı, koruma demirleri kaynakla düzeltildi, pencere ve bütün demirler boyandı. Kardeş okulumuza ses düzeni kuruldu. Kale direkleri, basketbol potaları ve çocuk oyun sahalarının çevre düzenlemesi ve tamiratı yapıldı" diye konuştu.


Polis adaylarının, 3 günlük çalışma sonunda köy okulunu özel okul görünümüne kavuşturduğunu ifade eden Kaya, bu çalışmayla karşılıklı güzel bir etkileşim olduğunu belirterek, "İnşallah bunun devamı da gelecek" dedi. 


AA


Geri Dön