25 / 04 / 2024

Ytong Kocaeli'ye yatırım yapacak!

Ytong Kocaeli'ye yatırım yapacak!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Şirket Danışmanı Nuri Ertokat, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, Sorumlu Bölge Şefi Hasan Ovalı, Yelken Kulübü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Şirket Danışmanı Nuri Ertokat, Satış ve Pazarlama Genel Müdür

Yardımcısı Tolga Öztoprak, Sorumlu Bölge Şefi Hasan Ovalı, Yelken Kulübü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yapı malzemesi sektörünün lider ve çevreci kuruluşu Türk Ytong, 50 yılı aşkın tecrübesi ve pazar lideri olmanın sorumluluğuyla çevre dostu yapılaşmada fark yaratmaya ve sektöre bilgi olarak da değer katan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.


SATIŞTA AVRUPA BİRİNCİSİ

Satış açısından Avrupa’da birinci olacaklarını söyleyen Erel, “Ytong olarak 51.yılımızı devirdik. Türkiye’de böyle bir malzemeyi üretmek ve sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Ytong; içinde milyonlarca hava kabarcıklı olan yapım elementidir. Isı yalıtımı elde etmiş oluyoruz. Ürünümüz yanmayan alev almaz gaz çıkartmaz özelliğe sahip. Kısa zamanda Avrupa’nın en büyük fabrikası haline geleceğiz. 1 milyon 900 metre küp satış ile Avrupa birincisiyiz. Kocaeli’de en geç 5 yıl içinde fabrika kurmayı düşünüyoruz. Organiza Sanayi Bölgeleri’ni tarıyoruz. Gebze Bölgesi sanayiye doydu. Diğer bölgelere bakıyoruz. 200 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız Bilecik Fabrikası’nın kapasitesini arttıracağız. Çatalca’da fabrika açacağız” dedi.


KOCAELİ ÖNEMLİ BÖLGE

Türk Ytong hakkında bilgi veren Erel, “Dünyada 1920’li yıllarda İsveçli yapı fizikçisi tarafından icat edilmiş bir ürün. Bugün ise Amerikan sermayesi olarak karşımızda duruyor. Yüzde 75’i Türk, yüzde 25’i Alman bir şirketiz. Kocaeli bizim için önemli bir bölge. 12 sanayi bölgeniz var. Sanayinin ayakta durması ve koşması için önemli bir bölge. Önemli bir kimya tesisi var. Ytong olarak önemli bir konumda yer alıyoruz. Ürünümüzün A 1 sınıfı yanmaz ürün olması nedeniyle önem kazanıyoruz. İnsanları yangından korumak sanayi bölgelerinde çok önemli” diye konuştu.


‘KOCAELİ’DE HAFİF YAPILAR OLUŞTURACAĞIZ’

Depremden sonra Ytong’un önem kazandığını söyleyen Erel, “Deprem kuşağında yer alan ülkemizin depreme dayanıklı hafif yapılar ile oluşturulması gerekliliği ve atlanmaması gereken bir konudur. Bildiğiniz üzere Marmara depremi maalesef çok büyük kayıplara ve yıkıma neden oldu. Bölgenin depremselliği düşünüldüğünde afet risklerine karşı dönüşüm projeleri ile yenilenmesi gerektiği aşikardır. Kocaeli’de 1999 depremi sonrası ytong olarak üniversite hocaları ve Alman ytong arge üyeleriyle gözlem birimi oluşturduk. Deprem bölgelerini gezdik. İTÜ rapor yayınladı. Bu raporda; ‘Binanın deprem yüküne

yatay kuvvetler doğrudan etkiler ve ‘Bina ağırsa çok hasar alır, hafifse az hasar alır’ şeklinde ifadeler yer aldı. Bu rapor ayrıca ‘Yapılarınızı hafif malzemelerle inşa edin’ deniyor. Ytong olarak, Kocaeli’de depreme dayanıklı hafif yapılar oluşturacağız” diyerek sözlerini noktaladı.


Çağdaş Kocaeli


Geri Dön