29 / 03 / 2024

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.




Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencilerinin, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün hayata geçirdiği projelerden yola çıkarak Kartal için oluşturduğu 40 mimari tasarımdan oluşan sergi, Kartal’da açıldı. 


Açılışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Projeleri tek tek inceleyen Başkan Altınok Öz, bir yandan da vatandaşlarla sohbet etti. Serginin minik konuklarıyla da yakından ilgilenen Başkan Altınok Öz, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.  


20 Nisan’a kadar açık kalacak sergide, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencilerinin, Kartal'a özel fikir ve mimari projeleri yer alıyor. Genç mimarların, 04 Ekim 2016 tarihinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etmeleriyle başlayan çalışması, o günden bu yana Başkan Altınok Öz'ün öğrencilere verdiği destekle seçkin projelere dönüştü. Başkan Altınok Öz, bu süreçte 185 genç tasarımcıya alan çalışması sırasında eşlik ederek, Kartal’da hayata geçen projeleri yerinde anlattı.


Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Mimarlık Fakültesi Hocaları Prof. Dr. Tülin Görgülü, Prof. Dr. Meral Erdoğan, Doç. Dr. Ayşen Ciravoğlu, Doç. Dr. Funda Kerestecioğlu, Doç. Dr. Selim Ökem, Doç. Dr. Kunter Manisa, Doç . Dr. Zühre Sözeri, Yrd. Doç. Dr. Senem Kaymaz Koca, Öğr. Gör. Erhan Vural, Öğr. Gör. Pınar Bayraktar, Öğr. Gör. Selahattin Tüysüz, Arş. Gör. Nazlı Arslan, Kartal Belediyesi Etüt Proje Personeli ve YTÜ Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Yüksek Şehir Plancı Mimar Tunay Akarsu ve Kartal Belediyesi birim müdürlerinin de destek verdiği öğrenciler, dönem boyunca mimari tasarım stüdyosunda Kartal üzerine mimari projeler geliştirdi. Başarılı çalışmalardan oluşan 40 mimari proje, sergi kapsamına alındı.


İlk kez, 03 Mart'ta İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün de katılımı ile gerçekleşen açılan sergi, bu kez de 20 Nisan’a dek Kartal Belediye Başkanlığı binası fuaye alanında tasarım meraklılarını bekliyor.



Kartal Belediyesi



Geri Dön