26 / 04 / 2024

YTÜ 'nün şžişli arsasına rekor teklif Nurol 'dan geldi!

YTÜ 'nün şžişli arsasına rekor teklif Nurol 'dan geldi!

TOKİ tarafından satışa çıkarılan Yıldız Teknik Üniversitesi"nin çağlayan"daki arsasının satışında ikinci oturum gerçekleşti. İhalede Nurol GYO-Nurol İnşaat İş Ortaklığı 111 milyon 800 bin TL"lik teklif ile ipi göğüsleyen taraf oldu



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan Yıldız Teknik Üniversitesi"nin (YTÜ) İstanbul çağlayan"daki arsasının satışında ikinci oturum gerçekleşti. İhalede Nurol GYO-Nurol İnşaat İş Ortaklığı 111 milyon 800 bin TL"lik teklif ile ipi göğüsleyen taraf oldu. YTÜ ile arsa karşılığı bina yapımı anlaşması yapan TOKİ, üniversitenin İstanbul çağlayan"da bulunan ek binasının yer aldığı alanı satarak, elde edilecek gelirle Davutpaşa Kampüsü"ne yurt ve hizmet binası yapacak.
Arsanın ilk oturumuna 19 firma ve ortaklık teklif sunarken en yüksek teklif 52 milyon 500 bin TL ile Astaş Gayrimenkul"den gelmişti. İkinci en yüksek teklifin sahibi olan Nurol GYO-Nurol İnşaat İş Ortaklığı ise 51 milyon 200 bin TL"lik teklifle ikinci olmuştu. Üçüncü en yüksek fiyat ise 50 milyon 195 bin 635 TL ile Ortadoğu Nakliyat İnşaat-İstoç Petrol ve İnşaat"tan gelmişti.
Büyüklükleri 5 bin 982 ve 860 metrekare olan arsaların üç emsali bulunuyor ve üzerlerine 17 bin 976 ve 2 bin 580 metrekare inşaat yapılabilecek. 9773 adadaki 1 ve 2 parseldeki arsaların imar planlarında turizm tesisi olarak kullanılabileceği belirtilirken çağlayan'da yeni yapılan Adliye Sarayı'nın yanında yer aldığı bildirildi. İhalenin kesin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön