25 / 04 / 2024

Yüksek aidat Başakşehir'deki site sakinlerini sokağa döktü!

Yüksek aidat Başakşehir'deki site sakinlerini sokağa döktü!

Sitelerdeki yüksek aidatlar büyük sorun oluşturuyor. İstanbul Başakşehir'de bir sitenin sakinleri yönetimi protesto etti...



İstanbul Başakşehir'de 13 bin kişinin yaşadığı sitenin sakinleri evlerinden çıktı ve gece boyunca yönetimi protesto etti. 

CNN Türk'ün haberine göre;Geçtiğimiz günlerde açıklanan aidat bedelleri, konut sakinleri ile yönetimi karşı karşıya getirdi. 

Site sakinlerinin iddiasına göre; yönetim siteyle yeterince ilgilenmiyordu. Su damlayan, bakım yapılmayan noktaları dile getirdiler. Taraflar arasındaki sorun çözülmedi. Site sakinleri de çareyi protesto da buldu.

Aidat bedellerinden sadece konut sakinleri değil, aynı şekilde sitedeki iş yeri sahipleri de muzdarip. İş yeri sahiplerinin de farklı iddiaları var.

Yüksek aidat Başakşehir deki site sakinlerini sokağa döktü!

Site yönetiminden Bülent Canpolat ise iddialara "Asgari ücretli elemanlara devletin kanunu gereği biz zam yaptık. Asgari ücretlere zam gelince otomatikman zaten aidatlara zam geliyor." şeklinde yanıt verdi.

Hukukçulara göre sitelerde uzlaşma olmazsa, sorun mahkemede çözülebiliyor.

Konu ile ilgili Avukat Yasin Özkan, "Hakimin müdahalesi yoluyla direkt sulh mahkemelerine dava açılabiliyor. Hakimden alınacak bir tedbir kararı veya lehte bir kararla aidatların düzeltilmesi sağlanabilir." diye konuştu. 


Apartmanda yaşayanlar dikkat!
 


Geri Dön