19 / 04 / 2024

Yüksek puanlı öğrenciler merkez ilçelere yoğunlaştı!

Yüksek puanlı öğrenciler merkez ilçelere yoğunlaştı!

İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, en iyi okulların Fatih, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli’de olduğunu ifade ederek, bu bölgelerin tercih edilme oranı yüksek dedi.



İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, İstanbul’da en başarılı liselerin hangi bölgelerde yoğunlaştığını incelediklerini ifade ederek, 2017 taban puanlarına göre liseleri katagorize ettiklerini söyledi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şeker, İstanbul’daki en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği ilk 100 lisenin Fatih, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli’de yoğunlaşırken, ikinci 100 lisenin ise bu ilçelerin dışında Ümraniye, Ataşehir, Pendik, Maltepe ve Bağcılar’da oldğunu bildirdi. 

 

İstanbul’da mekansal düzeyde lise yoğunluğunun merkez ilçelerde kümelendiğini aktaran Şeker,  "Dolayısıyla merkez ilçelerin, çevre ilçelere kıyasla okul çeşitliliği ve yüksek tercih edilme oranı açısından göreceli olarak üstünlüğünün olduğu anlaşılıyor. Böylelikle İstanbul’da son yıllarda izlenen kentin merkez ilçelerinden dış ilçelere doğru nüfus hareketliliği tersine dönebilir." diye konuştu. 


Geri Dön